Létezik még lelkiismeretes védőnő?
Egyre rosszabbak a tapasztalataim.És sok ismerősnek is.
Olyan dolgokba is beleszólnak amihez semmi közük az ég világon!
Az én példám:
-miért azt a kórházat és orvost választottam (van olcsóbb is) /itt azért kissé kiakadtam/
-inkább fogyjak és ne hízzak terhesen (a teljes kiőrlésű kenyér zsőmle sem megemgedett/
-keveset iszok (1,5-2liter +ami az étellel bemegy)
-miért ilyen erős parfümöt használok?
-veszélyeztetett vagyok de szerinte mist kéne elkezdenem sportolni (előtte sem sportoltam) kismamatornára sem mehetek mivel véreztem már és vannak más problémáim is amiért veszélyeztetett lettem
-miért festem a hajam? (5hónap alatt 2alkalom és még lesz 1vagy 2)
-sokat híztam (4kg 5hónap alatt nem hánytam az elején sem)
Szívhangot nekem sosem néz. Nem tudom máshol ez szokás-e.
Tudom hogy nem minden védőnő ilyen,de engem eléggé zavar és hányingertel járok hozzá már.Mindenbe beleköt mindenre húzza a száját.Szóba került a gyümölcs azért is kaptam hogy merek szőlőt enni mkor tele van cukorral.( nem mindennapos néha megkívánom ennyi).
Sok ismerősöm hasonló panaszokat mond.
Az én védőnőm egyik ismerősömnek azzal kezdte hogy mintaétrendet adott az első találkozaskor a kérdések előtt.Nem túlsúlyos az ismerősöm.
4 gyerekes anyuka a védőnőnk. Gondolom így nem kell külön kiemelni, hogy számomra hasznos. Kedves is segítőkész is és tapasztalt, nem olyan, aki azt hiszi minden baba és terhesség úgy működik, ahogy az le van írva. Szoptatással kapcsolatban is rengeteget segített de a kisebb dolgokkal (akármivel terhesen is) sok jó dolgot mond mindig.
Terhesen soha nem kötekedett, mondjuk hízni nem híztam sokat (11 kilót) de volt ebből 4 egy hónapon belül és arra se szólt semmit, csak a bokámat nézegette nehogy toxémia legyen és témát is váltott amikor azt mondtam egy pár hétig túl jó volt az étvágyam.
Nekem 3 védőnőm volt, mindegyik nagyon rendes, kedves, segítőkész! Semmi konfliktusom nem volt velük soha!
Szerintem túlságosan ellenségesen fogod fel a tanácsait, válaszait, nem biztos hogy rosszindulatból mondja.
Pl a kórházválasztásnál sem hiszem, hogy gonoszságból említette, hogy van olcsóbb is.
Nem tudom milyen testalkatú vagy, de a védőnőd tanácsaiból ítélve túlsúlyos, ezért mondhatta azt, hogy nem szükséges hízni és lehetne kicsit mozogni is, sokat híztál, stb.De ez mind a te érdeked, hogy egészségesebb legyél, és így a babád is az legyen, és esetleg elkerüld a terhességi diabéteszt, ami túlsúlyos kismamáknál gyakoribb. Vagy a szülésnél előforduló komplikációkat. Gondolom neked is az a célod, hogy minden rendben legyen, a védőnődnek is! Miért gondolod, hogy a rosszindulat beszél belőle?
Egyébként szívhangot is túlsúlyos kismamáknál nem néznek, vagyis jóval későbbi terhességi korban kezdik el nézni, mivel a túlsúly miatt sokkal nehezebb megtalálni a baba szívhangját. Ha meg nem találja, akkor az lenne a bajod, hogy milyen béna, vagyazon stresszelnél, hogy vajon rendben van-e a kisbabád!
A szőlő valóban tele van cukorral, ha nem szeretnél sokat hízni, akkor tényleg válassz másik gyümölcsöt. Rengeteg zöldség, gyümölcs van, amit bátrabban lehet fogyasztani, a szőlő nem tartozik ide.
Egyszóval próbáld meg kicsit pozitívabban látni a dolgokat, és nem a rosszindulatot feltételezni a tanácsai hátterében, mert 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem azért mondja, amit mond!!!
Kedves utolsó!
Én vagyok elkenséges? Látatlanban túlsúlyosnak nevezel? 4kgot híztam 5 hónap alatt és akármilyen hihetetlen nem vagyok túlsulyos.Sőt emberek milliói esznek alkalmamként szőlőt ahogyan irtam is mégsen lesznek cukrosok emiatt.
Csak egy pl ha már állandóan a túlsúly van szóba:
Barátnőm vékony versenyszerűen aerobikozik kicsi kora óta irigylésreméltó az alakja még terhesen is.
Minimális szénhidrátot eszik csak azt amit "kell" tökéletesen étkezik semmi rossz szokás stb.És terhessègi diabetese van,vizesedik,és a vérnyomasa is magas.28.héten befektették a kórházba.Ennyit erről.
Nem minden gond okozója az elhízás bar valóban nem egészséges!
A 16-ossal ne foglalkozz.
Nézd, létezik rendes és szörnyű védőnő. Vagy szerencséd van, vagy nincs. Ezért kár, hogy nem lehet védőnőt választani.
Az enyémmel nincs sok gond. Nem szeretem, de nem is utálom. Olyan semleges. Sok értelme eddig nem volt, remélem szülés után hasznosabb lesz. De legalább próbál udvarias lenni.
A testsúlyra mostanában divat megjegyzést tenni. Ő már az első találkozáskor megmondta, hogy vigyázzak, mennyit eszem, mennyit hízom. Hat nagyon röhejes volt, mert háromszor akkora, mint én. Ez most valami divat lett, akárhány kiló is vagy, protokoll, hogy elmondja.
Augusztusban szülök. Kerek perec megmondta, hogy júniusig nem vásárolhatok semmit, majd utána ad egy listát, mit vehetek meg. Bólogattam mosolyogva, majd mentem hétvégén bababörzére. Hát persze, majd mindent a szülés előtti hónapban veszek meg, boltban, sokszoros áron, mert védőnéni úgy akarja.
Es pletykás. Egyszer ezért már rászóltam, mert mi nem vagyunk azok.
De legalább próbál kedves lenni.
Sok jó védőnő van, és sok szörnyű. Az állam hibája, hogy nincs szabad védőnő választás, hanem rákényszerít két emberre egy évekig tartó kapcsolatot.
A mi védőnőnk rendes nő. Én terhességem alatt nagyon haragudtam rá, mert nem tudott semmiben sem segíteni nekem, mindig az orvosomra szorultam. Ami nem baj, hiszen ő mégiscsak orvos és imádtuk is, de azért valahol értelmetlennek tartottam az egész védőnősdit. Nekem nem mért súlyt, se szívhangot nem hallgatott, mert mondta, hogy úgyis magánklinikára járunk, ott úgyis nézik.
De aztán rájöttem, hogy gyerekvédőnő, és terhességem alatt igazából szintén a magzat volt a lényeg számára, nem az én aranyerem, térdfájdalmam vagy hányingerem. Azóta, mióta megvan a gyerek, rendes nő, hoz a dokitól recepteket, stb.
Igazából még pici a gyerek és alaposan fel is készültünk, szóval lehet, hogy majd később nagyon hasznos lesz, most jó, hogy átjön, dumálunk kicsit a férjemmel meg vele, megnézi a gyereket, aztán szalad is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!