Mennyit adnátok a helyemben a dokinak?
Sajnos a terhességemet meg kellett szakítani 13 hetesen fejlődési rendellenesség miatt. Magándokihoz jártam terhesgondozásra (első gyermekem nála szültem, nagyon meg voltam vele elégedve).
A dokim tényleg a saját betegeként kezelt, szabadságról jött be műteni, ő intézett minden adminisztrációt, folyamatos telefonos kapcsolatban volt velem (naponta beszéltünk telefonon).
Mivel szülésnél is adtam volna neki, mint fogadott orvosomnak, úgy gondolom, hogy ebben az esetben is illene anyagilag is honorálnom a törődését, és tényleg hálás is vagyok neki.
De nem tudom, hogy mennyit kellene...
semmennyit
komolyan hülyén jön ki a dolog
fizettél a rendeléseken nem ?
akkor ezért felesleges
majd a köv szülésnél honorálod
bár én nem adtam a szülés után semmit sem
elvégre a magánrendelésen bezsebelt nem kis összegeket ...
Azért is vagyok tanácstalan, mert a dokimnak VAN szülési tarifája, de nem az a típus, aki megmondja, hogy márpedig ő ennyiért vállal szülést és kész. Ha valaki kérdezi, megmondja, de ha nem kérdezik, nem hozza fel.
A lányom úgy szültem nála, hogy egyáltalán nem került szóba, mennyiért vállal szülést, de teljesen természetes volt számára, hogy ha hozzá járok terhesgondozásra, akkor szüléskor is a saját betegeként kezel. Én akkor annyit adtam, amennyit másoknak mondott, ezúttal is így terveztem (tudom, hogy mennyi a "tarifája", és azt tartom szégyennek, hogy az adott osztályon a teljesen pályakezdő dokik elkérnek ugyanannyit, mégpedig úgy, hogy előre megmondják, hogy mennyiért vállalják a szülést! Van, akinek még a magánrendelőjében is ki van írva, hogy mennyi a szülési tarifa! Nem kevés, de összehasonlítva, hogy ezért mennyit nyújt az egyik doki és mennyit a másik, én nem sajnálom tőle egyáltalán.)
Szóval én most úgy veszem, hogy hallgatólagosan fölfogadtam, hiszen én mondtam, hogy szeretném, ha ő végezné a műtétet és ő ezt elvállalta.
hmm
hiába fogadott doki ha a kórházban szülsz max hálapénzt fogadhat el
előre nem szabhatja meg h mennyit kér
ez az elmélet...
de a szülészek kicseszet pofátlanok lettek manapság ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!