Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mennyit adnátok a helyemben a...

Mennyit adnátok a helyemben a dokinak?

Figyelt kérdés

Sajnos a terhességemet meg kellett szakítani 13 hetesen fejlődési rendellenesség miatt. Magándokihoz jártam terhesgondozásra (első gyermekem nála szültem, nagyon meg voltam vele elégedve).

A dokim tényleg a saját betegeként kezelt, szabadságról jött be műteni, ő intézett minden adminisztrációt, folyamatos telefonos kapcsolatban volt velem (naponta beszéltünk telefonon).

Mivel szülésnél is adtam volna neki, mint fogadott orvosomnak, úgy gondolom, hogy ebben az esetben is illene anyagilag is honorálnom a törődését, és tényleg hálás is vagyok neki.

De nem tudom, hogy mennyit kellene...

2016. márc. 17. 13:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem tavaly kétszer volt egészségügyi küretem, egyik alkalommal 10 ezret, másik alkalommal 20 ezret adtam. Tudom, hogy nem sok, de egyrészt éppen hatalmas házfelújításban voltunk, hosszú időre tappenzre is kényszerültem, így nem vetett fel minket a pénz, másrészt pedig a dokimat nem érdekli a pénz, szülésnél is hangsúlyozta, hogy keveset adjunk, ne gondolkodjunk nagy összegekben, a műtét után alig akarta elfogadni egyébként a pénzt. De szobatársak jóval többetaadtak, volt aki 40 ezret, volt aki 80 ezret (dokija azt mondta, hogy ennyi az ára). Én ha jobban álltunk volna anyagilag, akkor szerintem 30-at adtunk volna.
2016. márc. 17. 13:34
 12/24 anonim ***** válasza:
Nekem igaz, régebben, 9 éve volt missed ab műtétem 10 hetesen. A dokim szintén a szabijáról jött be. Előtte hét pénteken szerette volna, ha befekszem, de én annyira ki voltam bukva, h nem voltam hajlandó, h mert hátha még van remény, stb. Lényeg, h köv hétfőn laminária, kedden műtét. 20at adtam neki. Így gondoltam jónak. A 2 gyerkőcömet utána nála szültem.
2016. márc. 17. 13:44
 13/24 anonim ***** válasza:
34%

semmennyit

komolyan hülyén jön ki a dolog

fizettél a rendeléseken nem ?

akkor ezért felesleges

majd a köv szülésnél honorálod

bár én nem adtam a szülés után semmit sem

elvégre a magánrendelésen bezsebelt nem kis összegeket ...

2016. márc. 17. 13:56
 14/24 A kérdező kommentje:

Azért is vagyok tanácstalan, mert a dokimnak VAN szülési tarifája, de nem az a típus, aki megmondja, hogy márpedig ő ennyiért vállal szülést és kész. Ha valaki kérdezi, megmondja, de ha nem kérdezik, nem hozza fel.

A lányom úgy szültem nála, hogy egyáltalán nem került szóba, mennyiért vállal szülést, de teljesen természetes volt számára, hogy ha hozzá járok terhesgondozásra, akkor szüléskor is a saját betegeként kezel. Én akkor annyit adtam, amennyit másoknak mondott, ezúttal is így terveztem (tudom, hogy mennyi a "tarifája", és azt tartom szégyennek, hogy az adott osztályon a teljesen pályakezdő dokik elkérnek ugyanannyit, mégpedig úgy, hogy előre megmondják, hogy mennyiért vállalják a szülést! Van, akinek még a magánrendelőjében is ki van írva, hogy mennyi a szülési tarifa! Nem kevés, de összehasonlítva, hogy ezért mennyit nyújt az egyik doki és mennyit a másik, én nem sajnálom tőle egyáltalán.)

Szóval én most úgy veszem, hogy hallgatólagosan fölfogadtam, hiszen én mondtam, hogy szeretném, ha ő végezné a műtétet és ő ezt elvállalta.

2016. márc. 17. 14:14
 15/24 anonim ***** válasza:
26%
Hát ezek szerint én le vagyok maradva A. szülésnek tarifája?Ezt a pofátlanságot.A magánrendelőjében annyit kérhet valaki amennyit akar.Ez így rendben is lenne.De a szülés a kórházban történik tb keretek között.Nem kérhet,csak elfogadhat!Vagy ez egy magánklinika?
2016. márc. 17. 14:35
 16/24 A kérdező kommentje:
# 15: A választott/fogadott dokik mindig is kértek. Egyébként lehet az ügyeletesnél szülni.
2016. márc. 17. 14:39
 17/24 anonim ***** válasza:
34%

hmm

hiába fogadott doki ha a kórházban szülsz max hálapénzt fogadhat el

előre nem szabhatja meg h mennyit kér

ez az elmélet...

de a szülészek kicseszet pofátlanok lettek manapság ...

2016. márc. 17. 14:43
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éve volt missed ab, a 10. héten. Eszembe se jutott, hogy adjak neki pénzt. A szülésnél adtam.
2016. márc. 17. 14:58
 19/24 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, akkor adj neki. Többen leírtuk, hogy miért ne, arra cseszel válaszolni, csak hajtod tovább a magadét. Akkor adj neki. Legyen mondjuk a tervezett harmada, miután a terhességed harmadáig jutott veled.. Most jobb? Tényleg?
2016. márc. 17. 15:24
 20/24 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben ,ha az orvosodnak van egy pici lelke nem fogad el egy fillert sem!en nem is adnek neki penzt,esetleg valami ajandekot adnek talan!
2016. márc. 17. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!