Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 17hetes kismama vagyok ma...

17hetes kismama vagyok ma este hánytam és vérzett az orrom. Mitől van ez? Baj lehet ez?

Figyelt kérdés

2015. dec. 27. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:

magas vérnyomás

gyomorrontás (olyat ehettél ami magzatnak nem jó a szervezet kidobta)

2015. dec. 27. 22:37
 2/8 A kérdező kommentje:
A vérnyomásom nem magas, igazából az orrverzes nálam soha nem volt. A hányás már 7.hetes kora óta van.
2015. dec. 27. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
A hányás előfordul terhesség alatt, szerencsés esetben elmúlik az első trimeszter végére, de valakinél végig tart. Az orrvérzés is gyakrabban fordul elő terhesség alatt, nekem is sokat vérzett, pedig rendben volt a vérnyomásom. Nem jelent bajt egyik sem.
2015. dec. 27. 22:45
 4/8 anonim ***** válasza:
úgy értette ideigenesen magas
2015. dec. 27. 22:50
 5/8 anonim ***** válasza:

A hányás oka: A Karácsony miatti gyomorrontás, és a 2. trimeszteri gyomorsav. A gyomorsav miatt én is hánytam akkoriban néha. Sőt, ez pár hete (3. trimeszter) már olyan szinten megvan, hogy a gyomrom összetorlódása miatt alig tudok enni, de éhes vagyok, és kihányom.

Az orrvérzés oka az elpattanó erek és a gyengülő nyálkahártyáid. Csoda, hogy eddig nem volt! Nekem mindig véres az orrváladékom a 2. trimeszter óta és az ínyem is vérzik sokszor. Ez mind ideiglenes, terhesség alatti dolog csupán.

(Nem olyan dolgot ettél, ami a magzatnak nem jó, ezzel ne ijesztgesd magad! Ha a szervezeted ennyire okos lenne, gyakorlatilag mindent kidobna, csak olvass el egy szakkönyvet, mit nem szabadna enni, elcsodálkoznál!)

29hkm

2015. dec. 28. 07:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. dec. 28. 07:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Az orrvérzéshez tudok hozzászólni, nekem is volt, és szintén a 2. trimesztertől, teljesen normális. Egyszer sírni kezdtem, mégcsak ki sem fújtam az orrom, és mégis el kezdett belőle csöpögni, hát rendesen meglepődtem, mert nekem soha nem vérzett még az orrom, de pár perc után elállt. Most a 3. trimeszterben már nem volt ilyen.
2015. dec. 28. 09:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2015. dec. 28. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!