Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kell szólnom az sztk-ban?

Kell szólnom az sztk-ban?

Figyelt kérdés
Hogyha eddig az sztk-ba jártam a tb-s nőgyógyászhoz terhesgondozásra ( 13 hetes vagyok, nem időpontokra jártam) de választok dokit és onnantól hozzá szeretnék járni, akkor kell szólnom az sztk-s orvosnak vagy mehetek egyből a másikhoz aki tobább vezeti a kiskönyvet is?
2015. nov. 30. 12:34
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell szólni, mész a másikhoz és kész.
2015. nov. 30. 12:38
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Egyáltalán a magándokid hajlandó és/vagy tud teljes terhesgondozásban részesíteni?

Magánorvosom volt, mégse hagyhattam ki a játékból az sztk-s orvost, mert ő adta a beutalókat...stb. A magándoki egyetlen egy alkalommal nem írt a kiskönyvbe (ja, de 1 alkalommal, amikor beírta a rákszűrés eredményét). Csak annyit "úsztam meg" a magánorvossal, hogy az sztk-s soha nem vizsgált.

2015. nov. 30. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Huh 2-es elég fura magándokid lehetett.

Nekem is mindkét terhességnél magán volt, és mindig kaptam minden beutalót tőle, kérdezte is mindig, hogy adjon-e vagy a védőnő ad-e (mert volt olyan amire ugye ő is kiállíthatta a papírt a háziorvos meg lepecsételte és kész). Úgyhogy én a 2 terhesség alatt 2x voltam sztk-ban, mindkétszer az utolsó uh-on, mert arra azt mondta a dokim (aki egyébként magánban uh-os is), hogy azért felesleges mennem külön hozzá.

2015. nov. 30. 12:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A magándokik nálunk se adnak beutalókat és táppénzes papírt sem, sőt a 4 kötelező ultrahangot is meg kellett SZTK-ban csináltatni, akkor is, ha magánrendelésre jártam. Amúgy nem kell szólnod az SZTK-ban, hogy magánrendelésre is jársz.
2015. nov. 30. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Na, 3-as, akkor neked se végzett teljes gondozást, ha a háziorvosodhoz kellett mellette futkosnod!

Én meg ott nem voltam egyszer sem. A házidokim még csak nem is tudta, hogy terhes vagyok.

A védőnő pedig az sztk-s dokival egy időben "rendelt", így oda se kellett külön mennem.

2015. nov. 30. 13:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2015. nov. 30. 14:53
 7/8 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, de igen teljes gondozást végzett, de nem akart ugyanarra 2 beutalót is adni, mert volt amikor a védőnőnél voltam előbb, és amikor csak "sima" vérvétel kellett, akkor ő odaadta kitöltve. Nem kellett külön a háziorvoshoz szaladgálnom, de egyébként én mindig mentem hozzá is, mert volt más problémám is, amit folyamatosan kellett kezelni. És mint írtam csak megkérdezte, hogy ő adja-e vagy már van beutalóm.
2015. nov. 30. 17:12
 8/8 anonim ***** válasza:

26/2014. (IV. 8.) EMMI rendelet

a várandósgondozásról

2. § (1) A várandósgondozás olyan komplex egészségügyi szolgáltatás, amely

a) a védőnő,

b) a háziorvos,

c) a szülész-nőgyógyász szakorvos,

d) a várandós választása esetén a szülésznő, valamint

e) a várandós

együttműködésén alapul.

2015. dec. 7. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!