Kell szólnom az sztk-ban?
Egyáltalán a magándokid hajlandó és/vagy tud teljes terhesgondozásban részesíteni?
Magánorvosom volt, mégse hagyhattam ki a játékból az sztk-s orvost, mert ő adta a beutalókat...stb. A magándoki egyetlen egy alkalommal nem írt a kiskönyvbe (ja, de 1 alkalommal, amikor beírta a rákszűrés eredményét). Csak annyit "úsztam meg" a magánorvossal, hogy az sztk-s soha nem vizsgált.
Huh 2-es elég fura magándokid lehetett.
Nekem is mindkét terhességnél magán volt, és mindig kaptam minden beutalót tőle, kérdezte is mindig, hogy adjon-e vagy a védőnő ad-e (mert volt olyan amire ugye ő is kiállíthatta a papírt a háziorvos meg lepecsételte és kész). Úgyhogy én a 2 terhesség alatt 2x voltam sztk-ban, mindkétszer az utolsó uh-on, mert arra azt mondta a dokim (aki egyébként magánban uh-os is), hogy azért felesleges mennem külön hozzá.
Na, 3-as, akkor neked se végzett teljes gondozást, ha a háziorvosodhoz kellett mellette futkosnod!
Én meg ott nem voltam egyszer sem. A házidokim még csak nem is tudta, hogy terhes vagyok.
A védőnő pedig az sztk-s dokival egy időben "rendelt", így oda se kellett külön mennem.
26/2014. (IV. 8.) EMMI rendelet
a várandósgondozásról
2. § (1) A várandósgondozás olyan komplex egészségügyi szolgáltatás, amely
a) a védőnő,
b) a háziorvos,
c) a szülész-nőgyógyász szakorvos,
d) a várandós választása esetén a szülésznő, valamint
e) a várandós
együttműködésén alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!