Terheléses vércukor vizsgálat, mit takar?
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most kell mennem 18 hetesen terheléses vércukor vizsgálatra, ezt értem is még, de a várandós kis könyvembe, úgy van ez írva, hogy: "terheléses vércukor vizsgálat (éhomi és 75 g glukózfogyasztás után 120 perccel)
igazából az utolsó részére lennék kíváncsi, 2 órát ott kell ülni, vagy hogyan műkődik?
Köszönöm a válaszotokat.
Az Istenhegyin csináltattam, 22. héten (túl sok magzatvíz miatt előre volt hozva a vizsgálat).
Odaértünk, vettek vért (csak egy üvegcsével), aztán glükózos-citromos limonádét kaptam, megittam. Két óra múlva újabb vérvétel volt, ugyanúgy egy üvegcse.
Választhattam volna 0,60,120 perceset is, de az orvosom elégedett volt ezzel a 0,120-assal is.
Nekem nem jutott eszembe megkérdezni, hogy járkálhatok-e (dolgozatokat kellett javítanom, a férjem pedig készült egy meetingjére), így eltelt az idő gyorsan. De barátnőm ugyanitt volt ugyanezen a mérésen és ők elmentek közben sétálgatni a férjével.
A védőnőm azt mondta, hogy a helyi SZTK-ban nem engednek citromot tenni az italba, és annak ellenére, hogy nem ingyenes a vizsgálat, még a glükózt is te veszed, így döntöttünk a 2500 Ft-os Istenhegyi mellett, ahol mindent ők adtak.:)
A zsemle-tej nem ad olyan megbízható eredményt mint kizacskózott glükóz, nem mindegy mekkora a zsemle, miből készült pontosan, tejből is van annyiféle... gondolom erre írta hogy szerencsére, mert így hamis eredmények születhetnek.
A citrom nem csinál fals eredményt, azzal egész limonádészerűvé tehető, mondjuk ha nem engedik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!