Bele fér a határértékbe ez a terheléses vércukor eredmény, vagy cukros lehetek?
Éhgyomri: 4,37 mmol/L
120'-es vércukor: 7,52 mmol/L
Nekem 7,6 lett és a dokim csak annyit mondott, hogy kerüljem a fehér kenyeret meg a tésztát...
Amúgy semmi baj nem volt, teljesen egészséges babám született. Nekem pedig sem előtte, sem utána semmi cukor-problémám nem volt.
Viszont egyes dokik ekkor már diétára fognak, ami nem baj. (Én akkor hittem a dokimnak, nem is aggódtam. Utólag hallottam, hogy hű...nem fogtak diétára? De a dokim azt mondta, hogy a határérték az határérték, nem felette van, ne aggódjak. Így nem is gondoltam túl a dolgokat. De van olyan orvos, aki ezek után diétára fog, vagy elküld egy újabb vérvételre. A lényeg, hogy szerintem még ne izgulj és ne félj!)
Hát az történt,hogy mivel nem sokkal határérték alatt voltam 160 g CH-s diétára ítélt a diabetológus,azt mondta,nem vagyok cukros,de mivel a családban volt cukorbeteg(anyám,nagyanyám) ezért el végeztetett mégegy terheléses cukor vizsgálatot 1 hét diéta után :éhgyomri: 3,78 120'-es vércukor:7,18
A doki azt mondta teljesen rendben vannak az értékeim nem vagyok cukros,de figyelni kell nehogy ki alakuljon
Az itthon mért cukor értékek is teljesen normálisak voltak eddig hetente,most már 2 hetente elég lesz hozzá mennem,de csak súlyt fog nézni és az étrendi táblázatom fogja nézni ,hogy mennyit hízok .a diéta óta 1 kg lement.
folytatom a diétát a terhesség után is ugyanis nekem is jót tesz ha nincs annyi "felesleg" köszönöm a válaszolóknak a válaszokat további szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!