Tényleg nincs már kötelező 12. heti vizsgálat, ahol megcsinálják a nyaki redő mérést a down szindróma kiszűrűsére?
Nincs mit :)
Általában a szonográfusra, vagy fiatal orvosra bízzák, vagy nagyon gyakorlottra mivel -tudom, kismamáknak rosszul hangzik, mert nekik ez a világ egyik legcsodásabb dolga és nagyon lelkesek, néha sikongatnak, nevetgélnek - de alapvetően egyéb orvosi tevékenységhez képest az UH unalmas tevékenység.
A 12. heti UH egy kötelezően előirt vizsgálat, mindenhol megcsinálják. Neked lehet, a dokid konkrétan nem végzi az ultrahangozást, de az szt-ban kell időpontot kérned, és megcsinálják, ingyen.
A kombinált teszt nálunk 10500 Ft volt, ami annyiból állt, hogy megcsinálták az uh-t, majd át kellett mennem a védőnőhöz, ő levette a vért, adott egy csekket, amit be kellett fizetni. Majd 10 nap múlva megjött a Down-szűrés eredményem e-mailben.
Viszont a 16. heti AFP ami eddig volt, az ma már nem kötelező. Orvosa válogatja. Nagy átlagban már nem csinálják, de én ismerek olyat, aki napra pontosan annyi idős terhes mint én, és neki megcsinálták azt is. Szerintem érdeklődj az orvosodnál, vagy ha nem tájékoztat rendesen és van lehetőséged, keress fel másikat.
17 hetes kismama :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!