Be kellett volna jelentenem az állandó lakcímem szerinti védőnőnek h máshol lakok, és ott járok védőnőhöz?
A nővérem még otthon lakik a gyerekével,és a védőnő akihez szokta vnni a gyerekét tanácsadásra,beszólt neki h hallotta h én is terhes vagyok,és h azt akarom h haza se vihessem a babát,mert már rég jelentkeznem kellett volna nála.
Tesóm csak annyit mondott erre,h nem otthon lakik a húgom. A védőnője meg kérdezgette h hát akkor hol,meg kihez járok. Amit tesóm nem mondott meg,mert hát semmi köze hozzá hogy én hol lakok. Annyit mondott neki h nem mindegy magának h hol lakik? A védőnő erre nem mondott semmit,csak motyogott h ő ennek utána néz,meg jelenteni fogja az biztos.
Teljesen más városba lakok,ideiglenes tartozkodási helyként szerepel a lakcímkártyámon is.
Úgy van ahogy többen írták. Nem neked kellett volna jelezned, hanem a védőnődnek. Nálunk is így működik. Felvesz ugye az akihez majd tartozol (mert nincs szabad védőnőválasztál, így ahol tartózkodol ahhoz kell menned) és ő jelenti a másiknak. Nálunk amikor a másodikkal voltam terhes a kiskönyvet az állandó lakhelyem szerinti védőnő állította ki (akkor nekem egyszerűbb volt hozzá menni), majd szólt az itteni védőnőnek, hogy majd lesz egy "ügyfele" és majd küldi a papírokat neki (nekem semmit nem kellett tennem, ill. még a papírt sem hozhattam én át, hanem neki kellett hivatalból mindent csinálnia).
Egyébként meg ahhoz hogy te nem ott laksz ahol az állandó lakcímed van semmi köze, lényeg, hogy te megtetted a kötelességedet mert a tartózkodási helyed szerinti védőnőhöz elmentél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!