Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért kérdezi meg mindenki...

Miért kérdezi meg mindenki (egészségügyi személyzet), hogy tervezett-e a gyerek? Miért csodálkoznak hogy igen?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok. Bármilyen rendelésre megyek (nőgyógyász, háziorvos, védőnő, ügyeletek) ez az első kérdésük. 24/l

2015. jan. 15. 19:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem csodálkoznak, ez a protokoll. :) Akkor is megkérdezik kb. ha lombikbaba. Nem bunkóságból teszik, vagy mert hülyék, kötelességük megkérdezni, "gondolom"-ra nem írhatják ezt be (még akkor sem, ha ez egyébként az előzményekből mindenki számára egyértelmű).
2015. jan. 15. 19:11
 2/14 anonim ***** válasza:
62%

Mert statisztikát kell vezetniük.

29hkm

2015. jan. 15. 19:21
 3/14 anonim ***** válasza:
Tőlem nem kérdezte senki, csak, hogy védekeztünk-e, de ezt szerintem csak amiatt, hogy szedtem-e gyógyszert.
2015. jan. 15. 19:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Anno pozitív teszt után kértem a dokitól időpontot, mondván valószínűleg terhes vagyok.

Mire mentem, jó darabig beszélgetett velem, nézegette a leleteimet, stb, mi meg tűnök ültünk a férjemmel, hogy vizsgáljon már meg.

Ez szeptemberben volt.

- Mikor volt az utolsó menstruációja?

- Júliusban.

- (Nézi a naptárt) Akkor lehet, hogy terhes??

- Ööö...igen, emiatt kértem ezt az időpontot...

Megvizsgál, UH is bizonyítja, doki bizonytalanul ránk néz:

- Ön terhes. Gratulálok...?

Szóval ott is bizonytalanság volt az orvos részéről :)

2015. jan. 15. 19:49
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Pont, mint az én orvosom, vagy 10 percig kérdezgetett, mire félbeszakítottam, hogy most már elég, mert én nem rutin vizsgálatra jöttem, hanem terhesség miatt... Aztán csak pislogott, de az első 3 vizsgálaton mindig megkérdezte, hogy terveztük-e. De hogy minek, azt én sem nagyon értem? Nem mindegy az neki, főleg, ha megakarom tartani, meg boldog vagyok...
2015. jan. 15. 20:06
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

3 terhességből 1 abortusszal végződik. Nem túl ritka dolog, hogy valaki nem akarja megtartani a gyereket, és bizony az orvosnak az is a dolga (ahogy a védőnőnek is), hogy ilyen esetben útba igazítson, hogy mit kell tenned.

Az, hogy tervezett-e pedig azért lényeges, mert ha valaki nem tervezi a gyereket, csak "besikerül", akkor nyilván kevésbé figyel magára. Nem szed folsavat, esetleg iszik, cigizik stb. Ezeket nem árt tisztázni.

2015. jan. 15. 20:22
 7/14 anonim ***** válasza:
31%

Ha valaki nem tervezi és nem is akarja megtartani akkor már alapból nem úgy megy oda az orvosához, hogy utána még a sokadik alkalomkor is meg kelljen kérdezni, hogy tervezte-e. Hanem első alkalomkor megmondja, hogy ab-ot akar, és az ügy le is van zárva.

Ha valaki viszont nem tervezi, viszont nem is akarja elvetetni, akkor minek kell minden alkalomkor elmondani az első 2-3 hónapban, hogy hát igen, olyan hülye voltam, hogy becsúszott? Ez olyan: alázzuk meg még egy kicsit, ha már olyan felelőtlen.

Bár ez ugyan így van a tervezett gyereknél is. Mintha az orvosok direkt hulenek néznék a terheseket.

29hkm

2015. jan. 15. 20:34
 8/14 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó: Vagy mondjuk napi 30 beteget lát, és halvány lila fingja sincs róla, hogy kitől kérdezte meg és kitől nem?
2015. jan. 15. 20:57
 9/14 anonim ***** válasza:
11%

Igen és azért van kartonod, hogy arra csak a taj-számod és a nevedet írja fel.

A normál nődokim, akihez általában járok, az mindent felír, és mindent tud rólam, mert meg is nézi, van amikor ott olvassa előttem, hogy mi volt korábban. És mielőtt leírnád, hogy biztos azért mert magán elmondom, hogy szt-kás a rókusban...

2015. jan. 15. 21:02
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak statisztikából kérdezik meg. Tőlem a védőnő azt kérdezte,hogy védekeztünk-e? Aztán rögtön bocsánatot kért,hogy nem akart megbántani csak meg kell kérdeznie.
2015. jan. 16. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!