36. héten milyen kenetet vett a doki le milyen szűrés ez? Ma voltam NST-n és kérdezték ott is meg e van, holnap megyek a leletért, de mikor levette a doki annyi mindent mondott egyszerre hogy nem is tudom mit mondott már ez mi és miért kellett?
Figyelt kérdés
2014. nov. 20. 17:57
1/6 anonim válasza:
Tenyésztés, hogy nincs-e fertőzésed, mert azt még szülés előtt ki kell kezelni.
2/6 A kérdező kommentje:
igen valami tenyésztésről volt szó.. Köszi a választ!
2014. nov. 20. 18:05
3/6 anonim válasza:
Ilyenkor a streptococcus baktériumot nézik, hogy megtalálható-e kenetben, mert akkor antibiotikumos kezelést kell alkalmazni, hogy szüléskor a baba meg ne fertőződjön. Agyhártyagyulladást okozhat, ami a babára nagyon veszélyes, akár halállal is végződhet. Nekem volt olyan ismerősöm, hogy nem vették észre és a babája meghalt.
4/6 anonim válasza:
Streptococcust nézik, ha pozitív, akkor szüléskor kapsz antibiotikumot, addig nem kezelik. Nem kell aggódni amúgy emiatt.
5/6 anonim válasza:
35.hét környékén veszik le a Streptococcust. ez általában torokban található baci,de ha hüvelyben esetleg jelen van,akkor a babának adnak antibiotikumo amikor megszületik,hogy ne fertőződjön meg :)
35hkm
6/6 anonim válasza:
Cervix baktert vesznek le 36. héten, vagyis a méhszájról kenetet vesznek. Többféle kórokozó jelenlétét nézik, de elsősorban a streptococcus-B -nek van jelentősége, mert az súlyos fertőzést okozhat a babánál, mikor áthalad a szülőcsatornán.
Ha jelen van a kenetben, akkor antibiotikumot kapsz, így nem lehet gond a szülésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!