Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Laboreredményemben az Se...

Laboreredményemben az Se alanin amniotranszferáz megh.50 U/L lett és a tartomány viszont 0-40 között van. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
24 hetes kismama vagyok,3 hónappal ezelőtti eredményemben bőven határértéken belül van.Olvasgattam róla hogy májbetegségre utal,nagyon megijedtem.
2014. nov. 9. 09:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne ijedj meg, ez egyáltalán nem vészes érték. Van, akinek több százas, az ijesztő és kórjelző, neked nem sokkal lépi túl a határt. Nem híztál mostanában a terhesség alatt? A hízás emelheti a májenzimek szintjét. Ha a májad valóban károsodott volna, akkor a többi májenzim értéke is magasabb lenne, nem csak ez. Szerintem ne ijedj meg, a várandósság egy más anyagcsere-állapot, kérdezd meg az orvosodat, de véleményem szerint aggodalomra semmi ok.
2014. nov. 9. 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezek az enzimértékek folyamatosan változnak. Már 2 óra múlva is más lenne... A doki meg szólt volna.
2014. nov. 9. 10:38
 3/4 A kérdező kommentje:
most sokat híztam 2-3 hónap alatt 10 kg-ot :( Felhívtam a védőnőmet ő is azt mondta hogy nyugodjak meg.Hétfőn megyek a házi orvoshoz.
2014. nov. 9. 13:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyugi-nyugi, nem olyan vészes ez hogy pánikba kelljen esni! Nekem a máj értékeim romlottak, a határérték duplájára!!!! Epepangás alakult ki, hetente nézték, UH is volt májra lépre stb....mégsem történt semmi, még 3 hétig várandós voltam, akkor indítottak 39+1-en. Azt szeretném érzékeltetni, hogy több májértékem mondjuk 200 helyett 400 volt (ez csak egy példa), amire a belgyógyász azt mondta hogy ez nem olyan vészes még. :-)
2014. nov. 9. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!