Császármetszésnél álltalában több vért vesztenek mint hüvelyi szülésnél?
Miért muszáj a császár?
Valamivel többet veszítenek, igen, a vágások miatt. Az orvosod mit mond a vérszegénységedre?
A vérképed alapján nem kell vasat szedned? Nem szedsz terhesvitamint?
Ha császárod lesz, akkor legalább valami vaskészítményt szedj, mert terhesség alatt vérzékenyebb az ember, és jóval több vért veszít, mint hüvelyi szülés esetén, hiszen a császármetszés műtét.
Nálam úgy volt, hogy a császármetszéskor ránéz a doki a petefészkemre és az abban lévő óriási cisztára. Aztán mondta, hogy esély sem volt rá, mert mindenhonnan ömlött a vér, azonnal be kellett fejezni a műtétet és összezárni a sebeket.
Ha vérszegény vagy persze, hogy szedj - vasat, folsavat, B12-őt. Sok doki automatikusan ajánlja szülés előtt.
Én (előző császár utáni trombózis) miatt elég sok vérhigítót kellett szurkáljak terhesen és még császár után 12 hétig, mégsem véreztem el, pedig nagy parám volt.
Nekem 100 ml volt a vérveszteségem.
Nem gondolnám, hogy az olyan huh de sok.
Nem feltétlen kell sokat veszíteni...
Hüvelyi úton szültem, nem vált le a méhlepény, tépkedték, majdnem egy liter vért vesztettem. Kb a teljes vérmennyiségem 20%-át locsoltam szét.
Mivel tököltek a vérátömlesztéssel, végül visszautasítottam (már pakoltam haza, amikor jöttek az ötlettel, napokkal később) és az orvosommal egyeztetve egyszerűen csak vasat szedtem. 2-3 hét alatt rendbejöttem, pedig traumás sérüléseknél szokás ennyi vért veszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!