Milyen vizsgálatokból marad ki akinél a 20. hétben veszik észre a terhesség meglétét?
Igazábol a 12 hetes genetika, ami fontos lett volna.
Hogyhogy csak most vetted észre?
baba pontos korát is korábban tudják megmondani az ultrahang méretei alapján, ahhoz állítanak be szülés várható idejét - ahhoz lehet majd a tgyast elobb megkezdeni pl.
Nem, az utolsó mensest azt felulirja az ultrahang. (nekem 2 hettel javitottak at pl.)
Csinalnak laborokat is, pl a vercsoport antitest is eleg fontos lenne, de azt kesobb is lehet, csak az elejen kell tudni, kell e kezelni pl.
EKG vizsgalat, vernyomas, kezdo meretek, hogy lassak hogyan fejlodik es rendben van e a baba es a terhesseg is honaprol honapra.
AFP a 16. heten (lehet mar nem csinaljak mindenhol)
Elotte utana DOWN kor szures, 20. heten ujra genetkai, vercukor stb. Azert par dolog mar kimaradt, de abbol kell kiindulni, hogy egeszseges a baba.
A terheléses vércukormérés még lesz :)
Kell járnod terhesgondozásra is, hogy az anyasági támogatást megkaphasd, legalább négyszer (ez csak az a tanácsadás, ahol az orvos van, a védőnői tanácsadás és egyéb vizsgálatok nem számítanak bele). [link]
Gondolom laborvizsgálatoknál pótolják azokat, amiket korábban meg kellett volna csinálni (vércsoport-megállapítás, ellenanyag nemtommi, Fertőzéseket is néznek). Elméletileg genetikai ultrahang is lehet, ami 18 hetesen lett volna.
Szia!
Nekem ezek voltak a 20.hétig!
6 hetesen Úgynevezett 0.dik UH
8hetesen UH (élő embrió,szívhang megállapítása)
12 hetesen vér és vizelet vizsgálat
12 hetesen Down-kór szűrés (sztem nagyon fontos)+vérvétel
16.hetesen második vérvétel! (Én arra már nem mentem el)
20 hetesen II. genetikai vizsgálat.
4 hetente védőnő és 4 hetente nőgyógyász "egyben UH és méhszáj vizsgálat" legalábbis nekem!
20 hetesen EKG, Fogorvos
24 hetesen terheléses cukor vizsgálat "nekem a lötyis volt" + vizelet
30. héten III.genetikai vizsgálat.
Én most vagyok 30+4 hetes nekem eddig ezek voltak..
Tehát te most eltudsz menni a Fogorvoshoz,EKG-ra, Genetikai UH-ra, majd sorra a többire,cukorterheléses vizsgálatra és stb.. Védőnő. És ő elfog mindent magyarázni és kapsz egy gondozási tervet is, amibe le van írva pontosan hogy mi merre hány méter!
Egyébként. a 30.hét után van még:
37 hetesen még egy vérkép vizelet vizs.
36.héten a 4.dik UH vizsgálat.
36.héttől hetente CTG
40.héttől pedig naponta CTG.
Plusz a nőgyógyászodnál tett látogatások és a védőnőnél.. Bocsi ha hosszú lett. Csak leírtam, hogy pl nálam hogy van:) Remélem tudtam segíteni és hogy nagyjából azért ki tudsz igazodni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!