Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Milyen vizsgálatokból marad...

Milyen vizsgálatokból marad ki akinél a 20. hétben veszik észre a terhesség meglétét?

Figyelt kérdés
A 20.hét utnán mikor és milyen vizsgálatok vannak még?
2014. okt. 8. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Igazábol a 12 hetes genetika, ami fontos lett volna.

Hogyhogy csak most vetted észre?

2014. okt. 8. 21:59
 2/6 anonim ***** válasza:

baba pontos korát is korábban tudják megmondani az ultrahang méretei alapján, ahhoz állítanak be szülés várható idejét - ahhoz lehet majd a tgyast elobb megkezdeni pl.

Nem, az utolsó mensest azt felulirja az ultrahang. (nekem 2 hettel javitottak at pl.)

Csinalnak laborokat is, pl a vercsoport antitest is eleg fontos lenne, de azt kesobb is lehet, csak az elejen kell tudni, kell e kezelni pl.

EKG vizsgalat, vernyomas, kezdo meretek, hogy lassak hogyan fejlodik es rendben van e a baba es a terhesseg is honaprol honapra.

AFP a 16. heten (lehet mar nem csinaljak mindenhol)

Elotte utana DOWN kor szures, 20. heten ujra genetkai, vercukor stb. Azert par dolog mar kimaradt, de abbol kell kiindulni, hogy egeszseges a baba.

2014. okt. 8. 23:27
 3/6 anonim ***** válasza:

A terheléses vércukormérés még lesz :)

Kell járnod terhesgondozásra is, hogy az anyasági támogatást megkaphasd, legalább négyszer (ez csak az a tanácsadás, ahol az orvos van, a védőnői tanácsadás és egyéb vizsgálatok nem számítanak bele). [link]

Gondolom laborvizsgálatoknál pótolják azokat, amiket korábban meg kellett volna csinálni (vércsoport-megállapítás, ellenanyag nemtommi, Fertőzéseket is néznek). Elméletileg genetikai ultrahang is lehet, ami 18 hetesen lett volna.

2014. okt. 8. 23:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem ezek voltak a 20.hétig!

6 hetesen Úgynevezett 0.dik UH

8hetesen UH (élő embrió,szívhang megállapítása)

12 hetesen vér és vizelet vizsgálat

12 hetesen Down-kór szűrés (sztem nagyon fontos)+vérvétel

16.hetesen második vérvétel! (Én arra már nem mentem el)

20 hetesen II. genetikai vizsgálat.

4 hetente védőnő és 4 hetente nőgyógyász "egyben UH és méhszáj vizsgálat" legalábbis nekem!

20 hetesen EKG, Fogorvos

24 hetesen terheléses cukor vizsgálat "nekem a lötyis volt" + vizelet

30. héten III.genetikai vizsgálat.

Én most vagyok 30+4 hetes nekem eddig ezek voltak..

Tehát te most eltudsz menni a Fogorvoshoz,EKG-ra, Genetikai UH-ra, majd sorra a többire,cukorterheléses vizsgálatra és stb.. Védőnő. És ő elfog mindent magyarázni és kapsz egy gondozási tervet is, amibe le van írva pontosan hogy mi merre hány méter!

Egyébként. a 30.hét után van még:

37 hetesen még egy vérkép vizelet vizs.

36.héten a 4.dik UH vizsgálat.

36.héttől hetente CTG

40.héttől pedig naponta CTG.

Plusz a nőgyógyászodnál tett látogatások és a védőnőnél.. Bocsi ha hosszú lett. Csak leírtam, hogy pl nálam hogy van:) Remélem tudtam segíteni és hogy nagyjából azért ki tudsz igazodni:)

2014. okt. 9. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Igazából ami fontos lett volna és amiről lemaradtál az a Down-kór vizsgálat. Azt ilyenkor már nem tudják nézni neked. De lényegében a többi pótolható,pl vérvételek stb:)Most tudtad meg hogy babás vagy?
2014. okt. 9. 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:
A magzati szívultrahangot pl. a 20. héten csinálják. Ezzel a vizsgálattal kizárható több genetikai probléma. A down szindrómánál is talán 40-60% eséllyel fordul elő a szívfejlődési rendellenesség (a számokban biztos nem vagyok, de valami ilyesmi)
2014. okt. 10. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!