Afp? AFP-terhes:23.10 MOM:0.69 korr Mom:0.69 Mire számíthatok? Milyen vizsgálatokra? Hétfőn megyek orvoshoz.
Figyelt kérdés
Még talán annyi hogy amikor a vért vették a mensi szerint 15+6 napos voltam. Az ultrahang szerint nagyobb a baba és ezért küldtek így. Mert hogy akkor az ultrahang szerint 16+6 napos a baba. Hát nem tudom.2014. máj. 31. 15:40
11/20 anonim válasza:
Ha lehet próbálj integrált tesztet csinaltatni. Nekem 0,75 mom volt az afp, és downos volt a baba. Ami rossz volt az a kombinált teszt papp-a 0,54 mom, betahcg 4,55 mom. Emiatt amniocentezis volt, ami sokára készült el, és a 22.héten kellett megszulnom, Nem vallalhattam betegen .:( ha legközelebb terhes leszek csak az istenhegyi géndiagnosztikába mennék, ott nagyon alaposak, és hamar van eredmény.
12/20 A kérdező kommentje:
De az ultrahangom az ma is jó volt. Minden oké a méreteivel.
2014. jún. 4. 23:34
13/20 anonim válasza:
Ja, és igaza van az első válaszolónak a kombinált teszt a mérvadó, ha az jó akkor az nagyon megnyugtató. Mivel.te arról lemaradtál lehet hogy még az integráltat el lehet vegeztetni.
14/20 A kérdező kommentje:
De azt hol kell kérni?
2014. jún. 4. 23:37
15/20 anonim válasza:
Nekem Pécsen a 20 hetes uh is tökéletes volt. Ez genetikai uh volt. Előtte pedig voltam egy fizetős uh-n az is jó volt. 1,6 volt a tarkoredő, orrcsont is volt, semmi Nem utalt downra, csak a kombinált teszt.
16/20 anonim válasza:
Az integrált teszt is csak egy vervetel, 16 hét körül lehet megcsináltatni. Fizetős úgy tudom, és megbízható eredményt ad. Az istenhegyibe Budán Dr Hajdú Krisztina profi uh szempontjából, lehet hogy az is elég lenne. Hány hetes vagy?
17/20 A kérdező kommentje:
Kedves15- ös. Nem kötöszködni akarok csak nem értem. Hogy lehet az hogy egy vizsgálat vagy egy ultrahangon se vették észre hogy beteg a babád? A 12 hetesnél nézik ugye a nyaki redőt meg az orrcsontot. Az Afp is ezt nézi hogy baj van e? A 20 hetesnél szintén nézik a fej méretet meg mindent. Ami betegségre utalhat. Nekem tegnap is megnézték fehérváron. Meg majd még a 20 hetesnél is újra. Hogy nem vették észre hogy baj lehet?
2014. jún. 5. 09:19
18/20 anonim válasza:
Kórházban megcsinálják. Csak egy vervetel. Ha jó, akkor Nem kell félni, az afp-re Nem lehet adni.
19/20 anonim válasza:
Igen nézték. A 12.heti uh tökéletes volt, orrcsont látszott, és 1,6 volt a tarkóredő. A 20 hetes genetikai uh is hibátlan volt. Nem volt semmi baj vele, ami arra utalt volna. A méretei is rendben voltak. Van ilyen, a legtöbb akinél nem derül ki csak szüléskor azért jár úgy, mert ha nem nagyon beteg a baba, akkor előfordul hogy az uh-nál nincs eltérés. A szülésznő is azt mondta nem látszott semmi rajta. Sőt a genetikán azt mondták volt aki egy évesen vitte vissza a kislányt hogy valami nincs rendben, és akkor csináltak genetikai vizsgálatot. Az afp-0,75 volt nekem, de az sem jelent semmit. Ami mutatta, az a kombinált teszt volt, ahol nagyon magas volt a betahcg. Az integrált tesztnél szintén markereket néznek, hcg, inhibin stb, az is mutatja ha nincs valami rendben. Nem azért írtam le ezt az egészet, mert riogatni akarok, hanem azért hogy más óvatosabb legyen. Ha nem velem történik nem is hiszem el. :'( :(
20/20 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom ami veled történt. Hihetetlen hogy ilyen van mikor ennyi vizsgálat van. De utánna járok ennek a tesztnek. Köszönöm.
2014. jún. 6. 08:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!