Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ikerterhességem van ha egy...

Ikerterhességem van ha egy méhen belül van és 2 burokban az 2 petéjű ikernek számit? és az 1 petéjű ikrek egyformák vagy a 2 petéjűek is?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 24. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
igen ez 2 petéjű és ök csak annyira hasonlitanak mint a sima testvérek. Nem egyezzik a DNS-ük mig a az egypetéjűeknek igen. Ők az egyformák (többé kevésbé)
2014. ápr. 24. 21:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem :) köszönöm a választ :)
2014. ápr. 24. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan nincsenek ikreim, de úgy gondolom, hogy a kétpetéjű ikrek is lehetnek egyformák. A lányomnak két kétpetéjű ikerpár osztálytársa is van, 2 lány, akik abszolút nem hasonlítanak egymásra (se hajszín, se magasság, se testalkat, arcforma) és van 2 fiú, akiket akkor tudok megkülönböztetni, ha egymás mellé állnak, mert kb 3 cm magasságbeli eltérés van köztük, amúgy meg mint két tojás.
2014. ápr. 24. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

En is ikreket varok, ketpetejuek. En rendesen utananeztem, m tobbfele ikerpar van. Egypeteju ikrek akkor lesznek, ha 1 petesejtet termekenyit meg 1 sperma, es ez osztodik. De itt sem mindegy, hogy 1-2 nap utan valik kette, vagy 5-8 nap utan. Az egypeteju ikrek 1 burokban vannak, 1 mehlepenyrol taplalkoznak, egyforma nemuek, es teljesen egyformak lesznek, mert a DNS-uk azonos.

A ketpeteju ikreknel 2 petesejtet termekenyit meg 2 sperma, tehat ok olyanok, mint a testverek. 2 kulon burokban fejlodnek, es 2 mehlepenyrol taplalkoznak. Lehetnek kulonbozo nemuek es nem lsznek teljesen egyformak, max. hasonlitanak egymasra. Nalam pl az egyik kisfiu, a masik kislany :) Az orvosok szerint ez a "jobb" ikreterhesseg, mert itt kisebb esely van a komplikaciora, mint az egypeteju ikreknel.

2014. ápr. 25. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát,sajnálom,de két burokban és lehetnek egypetéjüek.

Így aztán majd ha megszületnek akkor tudják vizsgálattal eldönteni(de ránézésre szerintem Te is majd).

Akkor tuti az egypetéjüség ha közös a burok is.

Az egypetéjüek majdnem egyforma dns-sel rendelkeznek,így szinte ugyanúgy néznek ki.

Ha nem egyformák akkor kétpetéjüek.De ezt a dokidnak illett volna elmondania Neked.

2014. ápr. 26. 06:56
 6/7 anonim ***** válasza:
és×is bocsi
2014. ápr. 26. 06:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Még az orvosom sem tudta h ikerterhességem van mivel takarták egymást eddig :) Ez a nucha szűrésen derült ki h nekem ikergyermekeim lesznek.
2014. ápr. 26. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!