Alacsony AFP (korrigált:0,83) és magas ß HCG (3,16) eredmény?
Az orvos ma fél óráig nézte a gyermekem uh-n és egy szót sem szólt. AMikor az AFP leletemre tekintett, azt mondta, hogy nagyon alacsony az AFP és iszonyat magas a HCG érték.
Nem igazán mondott utána semmit, amivel megnyugtatott volna.
Kérdeztem tőle, hogy ez azt jelenti, hogy beteg a gyermekem? Erre közölte, hogy ő ilyet nem mondott.
Ezek után tovább vizsgált és nézte a gyermekemet felülnézetből, mintha folyamatosan a fejére (agyára) lett volna kiváncsi. De egy szót sem szólt.
30 perc után aláírta a leletet és adott beutalót genetikai uh-ra.
19. hetesen ezeket az értékeket mérte:
BPD: 45,7 mm
FEmur: 27,7 mm
OFD: 55,4 mm
HC: 160 mm
AC: 123,4 mm
BMS: 251 gr.
Azt mondta még a vizsgálat végén, amikor rákérdeztem, hogy a mért adatok alapján minden rendben van-e, hogy: igen.
Valamint még azt mondta, hogyha a 12. heti uh-n nem volt gond és mindent rendben találtak, akkor nincs ok aggodalomra.
Viszont én azóta már a jövőhetet is kisírtam. Rettentően aggódom, mert amikor az AFP leletemet megnézte nem éppen "normális, nem lesz semmi gond" hangsúllyal mondta el a véleményét.
Megvan az időpont, azonnal hívtam őket, amint kitettem a lábam az uh-ról.
16-án megyek reggel 8-ra. Viszont addig halálra aggódom magam.
Nekem AFP előtti UH-on mondta a genetikus,h "jobb oldali agykamra tágulat 1 mm-rel nagyobb. Várjuk meg az AFP eredményt."
Abban a két hétben minden bajom volt,gondolhatod... Szerencsére az AFP 0,82 MOM volt, viszont a HCG értékem megfelelő. 18 hetes UH-n már nem volt "tágulat". Nálunk is minden rendben volt a 12. héten. Én másnap bementem a nőgyógyászomhoz,h mit szól ehhez a "tágulathoz",ő azt mondta,h nem lesz semmi baj.
Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Az orvosok szeretnek ijjeszgetni.
Nekem mind a 2x 0,66 volt a korrigált AFP. Az egyik lányom 2 éves és köszöni szépen jól van semmi baja! A másik novemberben érkezik, de nála se találtak semmit eddig! :D
Lehet hogy csak alapos volt a doki
Ma voltam reggel a sote 1-én genetikai uh-n. Minden rendben szerencsere. Mint kiderult, 15+2 naposan vettek le a vert az afp-re. Ezért lettek az Eredmények rosszak.
Meg annyit mondtak, hogy ha gondolom, akkor elmehetek magzati szivuh-ra, de mivel minden vizsgálaton eddig rendben volt minden, igy feleslegesnek tartjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!