Mit jelent a PSZ?
Én nem tudom, de megkérdeztem a chat gpt-t, aki ezt írta:
A „PSZ: 3,5 mm” valószínűleg a placenta szűrőzóna rövidítése lehet, ami ultrahangos mérés eredménye. Ez azt jelzi, hogy a placenta milyen távolságra van a méhszájtól.
Ha 3,5 mm-t jelöl, akkor az elég közelinek számít a méhszájhoz. A VBAC (hüvelyi szülés császármetszés után) esetén fontos, hogy a placenta helyzete ne akadályozza a hüvelyi szülést.
Normál helyzetben a placenta nem takarhatja el a méhszájat (placenta previa). Ha a placenta részben vagy teljesen fedi a méhszájat, az akadályozhatja a hüvelyi szülést.
Ez alapján logikusnak tűnik, de nem vagyok doki. :)
Olyan kifejezés sincs, hogy "placenta szűrőzóna", még akkor se, ha a chat GPT mondja.
Ez valami "helyi spec." rövidítés lehet, amit sehol máshol nem használnak, mert napi szinten végzek genetikai ultrahangokat, de még így sem jövök rá, hogy "mire gondolt a költő"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!