Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A gondozási kiskonybe mikor...

A gondozási kiskonybe mikor kellenek a pecsétek? Hány pecsét megléte szükséges?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a védőnő kB semmit nem tud, vagy tud, de nem tájékoztat megfelelően.

Így most azt sem tudom tisztán, hogy mikor kell és kiknek adni pecsétet a kiskonyvembe.

Voltam az első trimeszteri uh-n, ahol megállapítottak a magzat pontos korát, meg amit kellett, de elkérték a kiskonyvet mégsem lett bejegyezve semmi erről.

A védőnő azt mondta nekik nem kell adni pecsétet, és 3 pecsét fog kelleni a későbbiekben, hogy amihhez szükséges azt megtudjam igényelni.

szept. 2. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
4 pecsét kell.
szept. 2. 13:41
 2/9 anonim ***** válasza:

Menj el egy pofavizitre a háiorvosodhoz, ő is ír, pecsétel a kiskönyvbe.

Meg kell egy pecsét a fogorvostól is.

Még én sem voltam egyiknél sem, mert vagy nyaraltunk, vagy hánytam.

A 26.hétben vagyok.

Jövő héten kérek időpontot mindkét helyre.

A másik két pecsétet a terhesgondozáson és a nőgyógyásznál kapod.

Egyik sincs időhöz kötve. Legyenek meg mire megigényled a támogatást.

szept. 2. 13:54
 3/9 anonim ***** válasza:

A fogorvos, háziorvos nem kötelező :D

Nekem mind a 2 terhességemnél össz vissz 4db pecsétem volt. Mind a 4 a védőnőtől.

Hiába mentem el a kötelezőkre, mindenhol csak papírt kaptam. A kiskönyveimet egyedül a védőnő vezette.

Az anyasági támogatáshoz kell a 4db pecsét. Illetve nem is a pecsét, hanem a kiskönyved alapján, ha megvan a 4 pecsét, akkor a védőnő állít ki egy papírt, azt kell beküldeni.

szept. 2. 14:33
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Egy rakás kaki a védőnőd, már bocs. Havonta kellene menni, az enyém jó fej volt, meg túlterhelt, meg az első konzultáción levágta, hogy nem én vagyok az, akire időt kell szánnia, mert különben herbállal rongálja a magzatot, szóval inkább másfél-2 havonta találkoztunk. Ő minden alkalommal kitöltötte, amit ki kellett (súly, vérnyomás, bármi panasz stb.), aláírta, lepecsételte. Nőgyógyászom szintén, az első államiban dolgozott, de mindig lelkiismeretesen beírta, amikor vizsgált + a genetikai UH-król a magánrendelőben, ahová mentünk szintén beírta. A második nőgyógyászom a magánklinikán dolgozott, ahol szültem, ő is. Plusz egy fogorvosi és egy háziorvosi kitöltés, aláírás, pecsét. Nekem a klinika állított ki igazolást a kiskönyv alapján.
szept. 2. 15:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Már voltam a védőnőnél, tőle kaptam 1 pecsétet. Voltam azóta a haziorvosnál, ő ide adta a beutalokat, de pecsétet nem kaptam, csak a rávonatkozo részt töltötte ki. Utána mentem a laborvizsgálatokra, ott sem kaptam pecsétet, és végül az első trimeszteri uh.n sem kaptam.

Mennem kell a héten nőgyógyászhoz, de egyenlőre nem a nőgyógyászal fogok találkozni, ha nem csak gondozásba vesznek, akkor nekik már kellene adni pecsétet vagy tőlük se várjam?

Bár már úgy vagyok vele, hogy nincs baj a babával, van van pecsét nincs nincs, csak a későbbiekben ne hogy ebből probléma legyen, ezért feszultem rá kicsit. Mert a védőnő konkrétan azt nem tudta megmondani mihez kell és kitől kérnem a beutalokat. Még jó hogy pár héttel előtte beszéltem a haziorvossal és ő mondta, hogy majd hozzá menjek vissza, de eközben a védőnő még magas szemöldökkel, hogy én minek mentem a haziorvoshoz... mintha valami rosszat tettem volan, még sem tudta megmondani, hogy kitől kell beutalot kérnem.

Háborgok most,mert azért bíztam annyira benne,hogy első terhesség és kapok annyi segítséget, hogy mikor hova kihez kell mennem, de most így tanultam ebből a helyzetből, és kB mindenhol megfogom ugyan azokat kérdezni.

A neten is annyiféle variáció van, hiába tajekozodtam, mert közben, más infókat kaptam.

Már az elején azt mondták, hogy ráérek menni a védőnőhöz majd, és már most bánom, hogy már egyből a terhesség megállapítása után nem mentem...

szept. 2. 15:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4 pecset kell oda ahova irnak a dokik es a vedono.. mivek havonta kell megjelenni a vedononel igy siman meglesz :).
szept. 2. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Engem "cseszegettek" az előző meg a mostani terhességem alatt is a fogorvossal, meg a háziorvossal 🤷‍♀️

Mondjuk nekem aztán tök mindegy volt, így is úgyis évente járok fogorvoshoz, csak ilyenkor kivárom a nem öklendezős időszakot.

szept. 2. 16:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is járok minden évben a fogorvoshoz, és még nem voltam, mert elég bizonytalan, hogy hányás nélkül kibirom. Még várok vele 2 hetet, addig elkezdtem kalcium tabletattat szedni.

szept. 10. 13:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem terhesség megállapítása után kellett védőnőhoz menni.utana haziorvoshoz aki ki adta a beutalokat EKG, vérvétel, diabetológiara. Leletekkel hozzá kell vissza menni és a tp papírt is ő adja 2 hetente.

Védőnő és nogyogyasz is minden alkalommal pecsetel nekem.

Nőgyógyászhoz havonta kell menni kötelező vizsgálatra nézi a mehszajat is illetve az adja ki az adókedvezményes papírt is 12 hetes ultrahang után legalábbis nálunk így megy.Dunaujváros.

nov. 3. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!