Leírnátok nekem részeletesen, hogy végig állami úton, hogy zajlik a terhesgondozás?
Benne van a kiskönyvben.
I. trimeszterben nagylabor.
11/0-13/6 hét között I. trimeszteri UH.
19-22. hét között II. trimeszteri UH.
24-28. hét között II. trimeszteri labor.
30-32. hét között III. trimeszteri UH.
36. héten III. trimeszteri labor.
38. héttől CTG.
Ettől lehetnek eltérések a helyi szokásoknak megfelelően.
Nálunk pl. terhességmegállapításkor kiadják az első trimeszteri laborokat, amiket az I. UH-ig meg kell csináltatni, így az orvos akkor megnézi a laborleleteket is. Az előrehozott cukorterheléseseket (pl. ha valaki dagi, vagy az előző terhességénél cukros volt stb.) visszarendelik a lelettel a 16. hét körül. 25. héten is van egy plusz gondozás, amikor megnézik a II. trimeszteri laborokat. 35. héten pedig van egy plusz UH, és akkor leveszik a hüvelyváladék tenyésztést is. És itt 36. héttől van CTG, cukrosoknak, magasvérnyomásosoknak 34. héttől, inzulinos cukrosoknak 32. héttől.
Ahogy nálam volt:
-7-8 hetesen elmentem a terhesség megállapítására,ott adtak beutalot az első laborra
-utána védőnőhöz, aki kiallitotta nekem a kiskonyvet
-ekkortájt elmentem a háziorvoshoz is, aki kitoltotte a kiskönyvben az ő részét.
-11.het körül mentem a laborba
-12-14 hetesen az első genetikai vizsgálat (lehet kombinált tesztet kérni illetve elmdhetsz magánban nifty, prena vagy trisomy tesztre, ami pontos eredményt ad, a kombinált csak becslés)
-a nőgyógyászhoz terhes gondozásra kB 6 hetente mentem
-2.genetikai ultrhang azt hiszem a 18 és 21. hét között van(javítsátok ki, ha nem, nem emlékszem)
-24.het körül a terheléses cukorvizsgalat, nekem akkor volt a 2.labor is
-30.het körül a 3.genetikai vizsgalat
-36-37.hettol minden héten nst
-36.het körül labor illetve streptococcus szűrés
-kiirt napig ha nem születik meg, aznap a kórházban ultrhang nst, utána minden nap nst.
-kórháza válogatja mikor indítják a szülést, ha szükség van rá.
Nyilván ahány hely, annyi szokás, nekem kB így volt. Ha úgy éreztem sok idő telik el 2 vizsgálat között, el mentünk babamozira, hogy azért lássuk, hogy rendben van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!