Ajánlatos vagy sem?

Figyelt kérdés

Nyitott a külső méhszájam. A védőnő szerint nem kell ott sűrűn kotorászni benne, azaz nem kell vizsgálgatni néhány hetente, a doki viszont 2-4 hetente megnézi. Most akkor mi a helyes?

A kézi vizsgálat árthat? Jobb a hüvelyi uh vizsgálat?

Melyik véleményre adjak?

2024. ápr. 3. 10:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Amikor mérték 22 voltam, hét hétre ez előtt.

Első terhesség.

2024. ápr. 3. 17:54
 12/21 anonim ***** válasza:
74%

29 hetes vagyok és eddig 0 db hüvelyi vizsgálatom volt..

Pedig jó helyre járok terhesgondozásra csillióért és fix hogy a legmodernebb ajánlások szerint látnak el.

Szerintem a sok nyúlkálás nem jó, fertőzést is kaphatsz, meg minek? Ultrahangon látszik minden

2024. ápr. 3. 20:19
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, sajnálom hogy észosztásnak tartod azt, hogy bízz meg az orvosodban. Ha nem tudsz, akkor válts, de mi értelme van felülbírálni?
2024. ápr. 3. 21:39
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem bírálom felül, csak bizonyos kérdésekben mint ebben is elbizonytalanodtam.

Ennek a dokinak hiába panaszkodtam, hogy fáj az alhasam és szúr a hüvelyem méhszàjnál, eszébe sem jutott hogy felírjon valami kúpot vagy vegyen kenetet. Szedjek magnézium citrátot. Hüvelyi uh val nem mér cervix hosszat, csak négy hetente manuális vizsgálatot csinál.

Elmentem egy másik dokihoz másodvéleményért, akinek az első kérdése az volt, vettek e mintát tenyésztésre. Kiderült a bakteriális vaginózis, hüvelyi uh val mért nyakhosszat. Erről ennyit.

Ugye ezek után megengeded, hogy kételkedjek az első orvosban, amit csinál?!

2024. ápr. 3. 22:43
 15/21 anonim ***** válasza:
62%

"Megengedem", persze, csak akkor ezt írd le a kérdésedben, ne azt, amit leírtál, mert én azt gondolom laikusként, de még védőnőként sem kellene hogy ez egyáltalán kérdésként felmerüljön, ha bízol az orvosodban.

Ha nem bízol, akkor pedig nem szabad hozzá járni és kész. Mondom ezt úgy, hogy kb. az ötödik nőgyógyászt fogyasztottam mire várandós lettem és úgy érzem rá már feltétel nélkül rá merem bízni magam, akkor is ha ő pl. csinál hüvelyi vizsgálatot, amikor gondozásra megyek.

2024. ápr. 4. 01:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Jó, hogy talàltal jobb dokit. Azèrt ez sem 100%-os, a hüvelyi uh-t nem kène rutinból hasznàlni. Nekem sose csinàltak, jobb ha nem turkàlnak se kèzzel se orvosi műszerrel.
2024. ápr. 4. 07:14
 17/21 A kérdező kommentje:

Legutóbbi kézi vizsgálat 4 hete, a hüvelyi 2 hete volt.

Esedékes lenne mindkét dokihoz menni.

A kérdés most is az, akkor nezessem meg az ujjal vagy sem?

Illetve akkor milyen idők kozonkent?

2024. ápr. 4. 08:13
 18/21 A kérdező kommentje:
Hiszen tudtommal fontos tudni, pl tovább nyílik e esetleg rövidül a mégnyak…
2024. ápr. 4. 08:23
 19/21 anonim ***** válasza:

Valójában egyik sem indokolt, ahogy írtam. Ha mindenképp meg akarod nézetni, akkor meg csak is UH.

[link]

2024. ápr. 4. 08:32
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem vagyis próbálom megérteni. Ha netán rövidül a méhszáj, lehet pesszáriumot feltenni, de ha nem nézik ki sem derül…
2024. ápr. 4. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!