Kötelező vizsgálatokat csak államiba lehet csináltatni?
Mindent lehet magánban, most vagyok félidős és csak a vérvétel miatt voltam a kórházban, illetve a háziorvoshoz mentem meg a védőnőhöz. Ezen kívül az összes uh magánban történt. A saját nőgyógyászom nyilván rendes és alapos, havonta megyek hozzá, a két nagyon uh vizsgálatot a szegedi Czeizel Intézetben csináltattuk. Végtelen kedvesség, jó körülmények, apuka is jöhetett, részletes tájékoztatás, amit államiban 10 perc alatt letudnak, azt az itteni szonográfus 40-50 percig nyomta, így nyilván sokkal alaposabban megvizsgálta a babát.
Én sajnos a 6. héten vérezni kezdtem hajnalban, amit az ügyletes orvostól kaptam, azt azóta se tudom elfelejteni. Nem kell selejtet szülni, van elég, meg ez már nem marad meg, engedjem el, majd lesz másik. Ne akarjam itt játszani a jó embert.
Ahhoz képest itt rugdos a kisfiam majdnem 4 hónappal később, szóval... Amit lehet, magánban ezek után.
2 terhességemből 2-nél egyszer sem léptem állami kórház területére. Még a háziorvoshoz se köszöntem be. Védőnő-magánorvos-magánkórház, semmihez se kellett az állami egészségügy.
De régen nekem is olyan nőgyógyászom volt (magán), akinek se az eszközei, se a képesítése nem volt meg mondjuk egy genetikai UH-hoz, a rendelőjében nem volt vérvételi lehetőség, tehát simán elképzelhetőnek tartom, hogy a sógornőd is hasonlóhoz jár, aki mint nőgyógyász teljesen rendben van, szívesen végigkíséri a terhességet, de a diagnosztikai vizsgálatokat máshol kénytelen elvégeztetni a kismamával, mert egy olyan precíz UH-gép vagy vérvétel nála nem elérhető. Ez nem azért van, mert "kötelező" lenne államiban csinálni mindezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!