Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kinek hogyan zajlott a terhelé...

Kinek hogyan zajlott a terheléses cukorvizsgálat?

Figyelt kérdés
Én az első terhességemnél bementem a védőnőhöz reggel, megmérte a cukrom, megittam a löttyöt, vártam, megint megmérte és mehettem. Most viszont elköltöztünk és hallottam olyat, hogy van akinek a kórházban csinálják, vért vesznek és inzulinszintet is néznek.

2023. szept. 28. 18:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk SZTK-ban éhomi vérvétel volt, aztán ott bekutyulják a lötyit, megisszuk, és csak 2 óra múlva veszik le újra. Szerintem nálunk inzulint se néznek, csak cukrot (Debrecen).

Elvileg el lehet(ne) menni a kettő között, de szerintem nagyon nem érdemes mozogni, mert ki akar fals jó eredményt esetleg emiatt? A baba miatt fontos a hiteles eredmény, szerintem ezért sem feltételezik, hogy valaki csal otthon a bekeverésnél, akit meg nem érdekel, az el se megy a vizsgálatra és kész, azzal se tudnak mit csinálni, erőszakkal nem vihetik oda...

2023. szept. 28. 20:00
 12/21 anonim ***** válasza:

Én is sztkba mentem éhgyomorra vérvétel, lötyit meginni, majd 2 óra múlva újra vérvétel. Addig azt csináltam amit akartam, lényeg volt hogy ne egyek, és max vizet igyak.

Inzulint nem nézték. De azt ha jól emlékszem előző terhességnél se, pedig az Budapesten volt, ez meg vidéken. Ráadásul akkor 4,3-ról lett 3,5 vagy hogy, tehát lett volna mit nézni. Mostmeg 3,8-ról 5,5, erre csak annyit mondtak tökéletes. Pedig szerintem a 3,8 nem az, de mindegy.

2023. szept. 28. 21:43
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Pécs, klinika. Vért vettek, ott a szuper aranyos hölgy (tényleg az, nagyon szerettem hozzá menni vérvételre) bekeverte a glükózt, mondta, hogy tegyek bele citromlét, hogy jobb legyen, majd 120 perccel az elfogyasztás után megint vért vett.
2023. szept. 28. 22:05
 14/21 anonim ***** válasza:
79%
Terheléses cukor/inzulin mérésnél járkálni sem nagyon szabad, nemhogy elmenni és visszamenni 2 óra múlva, wtf?
2023. szept. 28. 22:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14-es vagyok. Nekem egyébként a lombik előtt 2 pontosat csináltak (60 és 120 perc), cukrot és inzulint is néztek, és a korom miatt most a terhességit eleve előrehozzuk + elméletileg ugyanígy kétpontos, cukor + inzulin lesz (vagy elmegyek magánba ha nem állja az állami). Nekem a hölgy kiborította az elsőt (nem tette rá a kupakot rögtön és valamit nagyon bénázott), ráborította a lábamra, nadrágomra, még szerencse, hogy sötét bakancs és farmer volt, mert nem is tudom, hogy mentem volna haza. Úgyhogy rögtön újra szúrt a másik karomon is, aztán a 3. szúrásnál kérdezték na melyikből vettünk csak egyszer, mondom mindkettőből 2x vettek... Ja, maga az a hölgy, akinek kiborítottuk a vérét? :D Egy haszna volt, hogy amúgy parás vagyok vérvételnél, de ezen annyira felkúrtam az agyam, hogy nem voltam rosszul :D
2023. szept. 28. 22:20
 16/21 anonim ***** válasza:
Na félrebeszélek már, azt kérdezte a végén, melyik az erősebb véna, melyikből vegyük a harmadikat, erre mondtam, hogy azt már elhasználták, mert már 3x szúrtak, ez lesz a 4.
2023. szept. 28. 22:24
 17/21 anonim ***** válasza:
15# Ez előfordul,olyan ez,mint amikor te a munkahelyeden kiborítasz véletlen valamit,mert emberből vagy és nem gépből. Én jártam úgy kapilláriscsővel,hogy kettétört,hibás volt,soha életembe azelőtt úgy nem jártam,nyilván újra kellett szúrni.
2023. szept. 28. 23:07
 18/21 anonim ***** válasza:
51%
Értem én, de ez ott nem nagyon vigasztalt :D
2023. szept. 28. 23:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Elhiszem,bár ez csak egy vérvétel azért.
2023. szept. 28. 23:21
 20/21 anonim ***** válasza:
A válaszíróktól kérdem: Mi az a löty? Nekem még annó gyérként csináltak egy terheléses tesztet. És nekem nem lötyöt kellett inom, hanem egy 3 dl-es pohárból teát kelletett innom. Ahová 3 evő kanál cukrott raktak bele. Plusz, bele facsartak egy egész citromot. Ez 34 éve volt.
2023. okt. 29. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!