Így menjek szeptemberbe orvoshoz?
Augusztus 15-en voltam nőgyógyásznal 7+3 napos a picúr, minden rendben volt hála Istennek.
Mondták, hogy minden hónapban menjek, vigyem a következő vizsgálatokról a leleteket.
A 12 hetes ultranhangra szeptember 28-ra kaptam időpontot. Tehát semmilyen leletem nem lesz szeptemberben, max a labor, EKG.
Ti így mennetek, vagy majd minden élettel október elején. Én mennék, mert 1 hónap még hosszú idő, de azt sem akarom, hogy lecsesszenek.
Magán vagy állami? Én nem mennék már a 12 hetes előtt. Védőnőhöz úgyis mész.
Nem kéne hogy ezért bárki is lecsesszen. A magán nődoki is legfeljebb csak azért, mert elesik x összeg könnyű pénztől.
Nálam tavaly így volt:
Július 5 - terhesség megállapítás (7+6) akkor kaptam a dokitól beutalókat ekg, fogászat, vérvétel, védőnő..
Július 14 - védőnő, ott megkaptam a kiskönyvem
Augusztus 9 - kontroll a dokimnál, ránézett a leleteimre, de a babára nem nézett rá (itt kaptam következő időpontot)
Augusztus 15 - 12. heti genetikai
Stbstb.
Tehát.. A nőgyógyászom minden látogatás végén adott egy leletet, és a kiskönyvembe is beírta, hogy mikor menjek legközelebb. Így azzal nem kellett foglalkoznom, csak a genetikai uhra, cukorterhelésre, vérvételre ilyenekre kellett magamnak foglalnom időpontot.
A 12 hetes UH másnapjára kérhetsz is időpontot a nőgyógyászhoz, az még szeptemberben lesz.
A labort a háziorvos is megnézi amikor az ekg-t csinálja, ha valami probléma van a védőnő is látja és szól hogy menj hamarabb orvoshoz, csak ezért felesleges 2 hetente menni nőgyógyászhoz.
Amúgy 1 hónap egyáltalán nem hosszú idő, ha tb alapon mész a többi UH között sokkal hosszabb idő fog eltelni, a kötelező UH-k között csak vérnyomást meg súlyt mér az orvos, később méhszájat néz, uh-t nem fog csinálni.
Nálunk is havonta mondta az orvos, de 16 hetesen csak súlyt mert, vérnyomást meg méhszájat nézett, 25 hetesen meg táppénzt kértem, és csak ezzel foglalkozott semmit se nézett.
A védőnő is mondta hogy felesleges menni a kötelező UH-k között.
(nyilván a nőgyógyászok így próbálják elérni, hogy a magánrendelésükre járjon az ember és ne a tb-s rendelésükre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!