Ezt mennyiben tehetik meg a védőnők?
Olyan helyzet áll fent, hogy jelenleg Budapesten tartózkodom. Viszont a lakcímem Pécs. Kiállította a védőnő a kiskönyvet, de! Megmondta, hogy felkeresi a lakcímemhez tartozó védőnőt és lehet, hogy oda irányít. Mindössze azért, mert említettem neki, hogy szeptemberbe fogok visszaköltözni. Mennyiben vagyok köteles akkor vállalni az ingázást? Sőt, mondta, hogy ha a magán nőgyógyász nem írja ki a vérvételhez szükséges beutalókat, akkor mennem kell a háziorvosomhoz Pécsre.
10+5 napos vagyok.
A tartózkodási helyed alapján kell védőnőhöz járnod, akkor is, ha fogsz költözni. Lehet, hogy le akar rázni, de legyél határozott, mondd el, hogy tudod, hogy ez a szabály, valószínűleg akkor rájön, hogy nem lehet lerázni téged.
A háziorvos sajnos igaz, oda hivatalos lakcím alapján kell járnod, úgyhogy ha a magán orvos nem tud beutalót írni, akkor tényleg vissza kell menni hozzá. Én minkét babámmal egyszer mentem a háziorvoshoz, lepecsételte a kiskönyvet és utána azt az összes kötelező vizsgálathoz tudtam használni beutalónak, semmi nem kellett már tőle. Még a nőgyógyász írt receptet a glükózra, de 1. receptet lehet írni online is, 2. teljes áron sem egy kifizethetetlen dolog, nem vényköteles.
A védőnő tartózkodási hely szerint van. Ha te Budapesten tartózkodsz, akkor hozzá tartozol. Ha majd elköltözöl, akkor meg majd a másik védőnőhöz fogsz tartozni.
Ami a beutalókat illeti: elvileg a kiskönyv a beutaló. Sok helyen nem fogadják el (nálunk se). Ezért a nőgyógyász szokott adni beutalót. Ha nem ad, akkor a háziorvos szokott adni, aki meg neked ugye Pécsett van, szóval ebben a részben tényleg így jártál sajnos.
Én is így tudtam, ahol úgymond életvitel szerűen tartózkodom, oda kell járnom. Háziorvosi részre már fel voltam készülve, de hogy még védőnőhöz is oda rohangáljak, arra már nem. Köszönöm a válaszod.
Ahol életvitel szerűen élsz, oda kell jarnod. Senkit nem érdekel ez esetben a lakcímkártya.
Az én lakcímem Székesfehérvar, születésem óta. 6éve viszont tőle 30kmre lakok. De csak gyakorlatban, semmim nem szól ide.
Ennek ellenére terhesen is és a gyerekeket is ehhez a védőnőhöz kell hordanom. Nekik sem szól ide a lakcímük. De mivel életvitel szerűen itt élünk, csak hozzájárhatunk. Hiába utálom, a városit meg szeretem gyerekkorom óta.
A terhességem idején Göd vt a lakcímem, Pécs a tartózkodási helyem.
A háziorvosom 10 éve pécsi, soha senki nem szólt érte.
A terhesgondozásnál csak a pécsi klinikán problémáztak azon, hogy gödi címmel mit keresek ott, akkor elmondtam, hogy pécsen élek, ahogy a lakcímkártyámban is látszik a tartózkodási hely sorban.
Védőnőhöz is a pécsi körzet szerint járunk, ő sosem firtatta a lakcímkártyám tartalmát. Szülés előtt jelentkeztem át állandóra pécsre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!