Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Védőnő kifogásolhatja azt, ha...

Védőnő kifogásolhatja azt, ha a házban fúrt kútról van víz, a szennyvíz pedig emésztőbe megy?

Figyelt kérdés

Most tervezzük a házvásárlást, majd a gyerekvállalást. A kinézett házba ásott kútról jön a víz, ezt fúrt kútra cserélnénk, a szennyvíz pedig emésztőgödörbe megy. Villany van, a fűtés fatüzelésű kazánnal és klímával van megoldva.

Szerintetek ezt kifogásolhatja a védőnő? Mi történik ha úgy ítéli meg, hogy ez így nem megfelelő környezet a gyereknevelésre?

2023. márc. 10. 13:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pl.a védőnőnél már első alkalommal alá kell írni egy papírt hogy nem adok majd a babának kúti vízből és ha elutazunk ott is figyelek rá hogy "bevizsgált" víz legyen.

Úgy tudtam és ismerőktől is hallottam hogy kijön "szétnézni" de mikor mondtam neki hogy melyik utcában lakom annyit reagált hogy az az új rész..

most a legutóbbi alkalommal kérdezte hogy megvan e minden a babának mert ki kellett volna jönnie e de majd ha megszületik akkor kijön utána úgyis én viszem be hozzá.

Bár nyilván város/település és védőnő függő is.

2023. márc. 11. 08:52
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, ment mindenkinek a zöld!

A településtől kicsit távolabbi tanya, tehát a vízvezeték a közelben sincs, úgyhogy nem tudjuk ráköttetni.

Ha nem terveznénk babát is bevizsgáltatnánk természetesen már csak magunk miatt is.

2023. márc. 14. 10:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha nincs vezetékes víz, csak talajvizes kút + csecsemő is van, akkor elvileg ingyen is bevizsgálják, de csak nitrát és nitrit szintet néznek. Ezek egyébként nagyobb mennyiségű csapadék esetén illetve szárasság idején változnak. Szóval nem állandó az értékük. Egyébként magán úton laborban kb 60ezerért bevizsgálják. Csak a babának ha tudtok hordjatok a közelből vizet, az nem sok. Meg szigorúan babavizet kapjon.
2023. máj. 25. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!