Amikor valaki terhes akkor milyen feltételeknek kell meg felelni illetve milyen feltételeknek kell megfelelni?
5. Vagyok, szó szerint vettem a kérdést és úgy válaszoltam... Természetesen nem gond ha még nem vagy nagykorú, csak úgy értettem konkrétan a kórházból úgy tudod hazavinni a babát ha valakid aki a baba nagykorú gyámja bemegy. De a lényeg hogy csak nagyon szélsőséges körülmények között vesznek el szülőktől gyereket. (családon belüli erőszak, instabil lakhatás stb)
Pontosan mitől félsz?
Aktív szerhasználó/függő szülőkkel sem engedik haza a babákat. Mármint akiken nagyon durván látszik, és még a szülés alatt is be vannak állva azokkal tutira nem. De ilyenkor mondjuk egészségügyi oka is van, a kicsi babák jellemzően nem viselik túl jól az elvonási tüneteket.
De amúgy ha normális emberek vagytok, akiknek van hova hazavinni a gyereket, akkor ott nem fognak beszólni, hogy szelel az ablak, max felhívják rá a figyelmet, hogy ahol a baba lesz, ott majd próbáljátok kicsit betömni, de ennyi.
18: ahhoz már nagyon durva körülményeknek kell lenni, hogy egy CCC babát ne eresszenek haza.
Az áljogvédők azonnal ráuszulnak az ilyen esetekre, és rasszizmus-ügyet farigcsálnak belőle. :(((((
Így aztán sok helyen inkább "félrenéznek" a gyermekvédelmisek/védőnők - mert nem akarnak bajt húzni a nyakukba.
A lényeg, hogy legyen fütés, villany, elérhető ivóvíz.
legyen 4 ép fal, tető.
Kiskorú anya esetén csak akkor engedik haza a babát, ha van aki vállalja ezen kritérium mellett a gyámságot, amennyiben az apa is kiskorú.
Emellett persze még annyi, hogy olyan személy sem kapja meg aki cselekvőképességei korlátozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!