1 trimeszteri labor kérdés?
Általában 2-3 munkanap alatt felkerül a lelet az EESZT-be, de van ahol már aznap délután is. Terhesgondozáson és a védőnői viziten kérik (kinyomtatott formában), a 12. heti genetikai ultrahangon senki nem foglalkozik ezzel, az egy teljesen külön vizsgálat amit többnyire egy teljesen másik orvos végez.
A laborhoz amúgy a legtöbb helyen nem kell beutaló, elég a kiskönyv és a TAJ kártya, bejelentkezel a kórházban (nálunk telefonon lehet) és megmondod hogy 1. trimeszteri laborra mennél, vinni kell középsugaras vizeletet is és ennyi.
Lehet máshol máshogy van, de én így tudtam, csak a haziorvos írhatja ki a laborokat.
Én egyébként magánúton csináltattam a Medicoverben, létezik kifejezetten első trimeszteri laborcsomag.
A 12.heti ultrahanghoz nem kell egyébként, ez attól független. Én utána voltam.
Magánlaborba szerintem alapból nem is kell semmilyen beutaló, csak bemondod, hogy 1. trimeszteri labort szeretnél, arra figyelj, hogy a vércsoportot, Hepatitis B-t és Szifiliszt is nézzék.
Én a második babát várom, az elsővel is oda jártunk a nagy ultrahangokra és most is. Nekem csak pozitív benyomásaim vannak a helyről, nagyon profik, igényes hely, gyönyörű mappát adnak lefűzött lelettel, igény szerint videóra rögzített vizsgálattal és nagyon szép képekkel a babáról, a nemét is azonnal megmondták mindkét gyereknél. A második gyerekkel eszembe nem jutott máshova menni és a magánorvosom is megint ezt javasolta, csak a kromoszóma vizsgálatot csináltattuk most az Istenhegyin, hát nekem a Czeizel sokkal pozitívabb benyomást tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!