Hová kell mennem terhesgondozásra?
Figyelt kérdés
Jelenleg kétlaki vagyok. Járhatok máshová terhesgondozásra, mint ahol szülni szeretnék? Vagy egyszer ide, egyszer oda? Munkahelyen miatt lenne egyszerűbb máshová menni.2021. júl. 22. 10:02
1/6 anonim válasza:
Oda ahova területileg tartozol és szülni fogsz
2/6 anonim válasza:
Bárhova mehetsz, ahol fogadnak. Ha nem megy, a területileg illetékesnek már kötelező fogadnia.
Abba biztos nem fognak beleegyezni, hogy egyszer ide egyszer oda.
3/6 anonim válasza:
Ha másik kórházban akarsz szülni, egy oda tartozó orvoshoz kell menned magán terhesgondozásra, vagy a kórházba. De ide-oda nem. De ha éppen a doki akihez menni akarsz, nem abban a kórházban dolgozik, de ügyeletben akarsz szülni, ezt előre közlöd a dokival, és akkor a hozzád tartozó kórházban fogsz ügyeletben szülni.
4/6 anonim válasza:
Gondolom van egy hivatalos lakcímed és egy tartózkodási helyed.
Én a tartózkodási helyem szerinti védőnőhöz járok, ami nem bejegyzett (nincs rajta a lakcímigazolón).
5/6 anonim válasza:
Terhesgondozásra tudsz járni magánban is, ha szeretnél, függetlenül attól, hogy hol szülsz. A lakcímed szerint illetékes kórházba/szakrendelőbe járhatsz TB alapon is terhesgondozásra, de feltételezem, hogy ahhoz célszerű mindkét helyen bejelentve lenni. Akkor nem nagyon kötekedhetnek. Mármint ha nagyon leterhelt egy hely, akkor elsősorban csak a területileg oda tartozó pácienseket fogadják a járóbeteg szakellátásokon. Szülni pedig értelemszerűen a lakcímed szerint illetékes kórház szülészeti osztályán tudsz, vagy ha ugye attól a helytől épp messze vagy, sürgős esetben máshol is.
6/6 anonim válasza:
#5 nálunk nem volt gond h nem ott tartózkodok, ahova be vagyok jelentve.
Csak oda kell figyelni amikor papírokat töltenek ki, hogy a lakcím igazolón lévő cím legyen minden beutalón és kórházas papíron.
(a szülést nem tudom, mert nálunk egy kórház van csak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!