Első találkozás a leendő gyermekorvossal miről szól?
Nálunk nem volt találkozás 🤷♀️🤔
A védőnő bepecsételt a doki helyett és ennyi.
Mikor hazajöttünk a kórházból, ki sem jött házhoz. Elvárta, én vigyem be az 5 napos gyereket hozzá.
Kb 1 hónap után váltottunk is.
Annyiban volt hátrány, hogy vidéken lakunk, ő az egyetlen gyerekorvos. És mivel ugye ki kell jönni hazhoz neki (vagyis kellene), nem tudom máshoz vinni, mert a városi doki nem jön ki.
Mist 25hetes terhes vagyok. Kiskönyvbe ismét a védőnő fog bepecsetelni, megvarjuk mig a körzetis doki kijön, ha egyáltalán kijön, majd utána viszem át ahhoz az orvoshoz ahol a fiam van.
Egyébként ahhoz járunk, aki nekem volt a gyerekorvosom. Taj számot kért, nekünk ugye már megvolt a kórházi záró, azt, meg megkérdezte hogy vagyunk, írjon-e receptet. Telefonszámom kérte el és kb ennyi volt.
A baba receptjeit nekünk a védőnő adta oda, mikor hazajöttünk a kórházból. Elötte semmit nem kaptunk.
"Az újszülött kórházból történő hazaadását követően 48-72 órán belül a védőnő, illetve általában 5 napon belül a házi gyermekorvos látogatja meg a családot. Innentől fogva meghatározott időközönként a gyermeknek részt kell vennie – a szülőnek el kell vinne őt – a különböző szűrővizsgálatokon. Ugyanis a gyermekorvosok és a védőnők által végzett egészségügyi szűrővizsgálatok hivatottak az egészségi állapot meghatározására, kiegészítve a szülői megfigyeléssel és rizikófelméréssel.
A szűrővizsgálatok kötelezőek."
Mi 3 éve lakunk egy községben. Itt nekünk kellett bevinni 3 naposan a gyereket a védőnőhöz és az orvoshoz.
Az előző helyen ahol laktunk egy éves koráig minden második hónapban kijárt a védőnő. Az orvos egyszer volt kinn amikor megszületett és hazajöttünk. Ez szerintem településfüggő.
Én nem találkoztam az orvossal. Megkérdezte a védőnő, hogy kit választok orvosnak és beleírta a könyvembe.
Amikor megszületett a kisfiam ugye személyesen voltunk náluk és akkor írtak fel mindent.
A lányomnál viszont amikor a kórházban voltunk a párom ment be és feliratta a dolgokat.
Nem tudom, hogy miről lehet vele még ilynekor beszélni.
Mi nem találkoztunk vele. A védőnő írta be a nevét a kiskönyvbe terhesség alatt.
Amikor hazamentünk a kórházból másnap kijött hozzánk.
Ami feltétlenül szükséges azt a kórházban megcsinálják, recepteket felírják, tanácsokkal látnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!