Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 5+5 napos terhességgel érdemes...

5+5 napos terhességgel érdemes már elmenni orvoshoz, hogy lássa azt, hogy jó helyen tapadt-e meg?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy később szokás, de megnyugtatna, hogy nem méhen kívüli esetleg. Mit látnak majd UH-n?
2021. jún. 22. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor azt már látja hogy bent van és a petezsákot is
2021. jún. 22. 16:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is azért mentem ilyen korán. Petezsákot és talán szikhólyagot is lát.
2021. jún. 22. 16:53
 3/9 anonim ***** válasza:
22%

És bocsi, de jobb lesz, ha azt mondja, jó helyen tapadt, majd 3 hét múlva azt, hogy nem fejlődik?

Azért mennek 7. Hét után az emberek többsége orvoshoz, mert addigra látszik, hogy a jó hely mellett más is rendben van, és még úgy is 12. Hétig is és utána is kb bármi lehet.

De igen, azt fogja látni, hogy a méhen belül lesz-e, ha lesz.

2021. jún. 22. 17:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Egyrészt ha a végén nem fejlődik, mindenképpen csalódás, úgyhogy szerintem tökmindegy.

Másrészt mindig haematómáim voltak, így azt sem hátrány látni, hogy most is kialakult vagy sem (3 terhességem volt már, 2 gyermekem van).

2021. jún. 22. 17:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as, azért nem mindegy, hogy egy méhen kívüli mikor derül ki, ott napok is számítanak.

Egyébként meg nyilván mindenki tudja, h a terhesség végéig bármi lehet és mindig lesz min aggódni, de ilyen hozzáállással nem lehet nekiindulni.

2021. jún. 22. 18:26
 6/9 flora08 ***** válasza:
100%
3-as, nagyon nem mindegy. Amikor először mentem orvoshoz a teszt után (kb. másfél hét múlva), mindenképpen tudni akartam, hogy jó helyen van-e. Ez számomra legalább annyira fontos volt, mint az, hogy lesz-e szívhangja. A nővéremnek egymás után kétszer volt méhen kívüli terhessége. Az elsőnél észrevették időben, hogy gond van (nem látszott semmi az UH-on, ezért vérvételre küldték, hogy ellenőrizzék a HCG-szintet), de a másodiknál már csak akkor, amikor nagy fájdalmai lettek és bevérzett 😞 Nekem is mondták, hogy "jaj, ráérsz menni, majd ha lesz szívhang, úgyse lát még semmit.." Méhen kívüli terhességnél sokat számít az a pár hét: mire a fájdalom jelentkezik, nagy a baj. Az én esetemben az első alkalommal megmondta biztosra, hogy méhen belül van. Két hét múlva visszamentem, újra megvizsgált, kaptam is a papírt, hogy van szívműködés. Egy pillanatig nem bántam, hogy kétszer mentem. Minden jót kívánok! ☺
2021. jún. 22. 20:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is kétszer voltam, pont úgy ahogy a 6-os hozzászóló írta. Megnyugtatott, hogy tudtam jó helyen van, a többi meg majd alakul úgyis. Szerintem menj el.
2021. jún. 22. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Méhen kívülinél így is, úgy is kiveszik a petevezetéket?
2021. jún. 23. 14:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Elmentem végül, 12 mm szabályos petezsákot látott, illetve csak ezt említette. Elég felületes volt, egy pillanatra láttam, szerintem volt a petezsákon belül is valami, amit nem mondott. A lényeg megvan, jó helyen növöget, aztán majd kiderül a többi.
2021. jún. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!