Első trimeszterben nektek ki adja/adta a beutalókat?
Háziorvosnál voltam először (táppénzre kellett mennem), utána voltam a nőgyógyásznál. A háziorvos azt mondta, hogy majd menjek vissza a papírral, hogy mit kér a nőgyógyász, és kiírja a beutalókat. A nőgyógyász azt mondta, hogy majd az ilyeneket a védőnő adja. Viszont most azt olvastam, hogy oda már eredményekkel célszerű menni (vér-és vizelet).
Holnap tudom felhívni, de kíváncsi vagyok, hogy másnál ez hogyan működött.
8. hétben járok.
Védőnő nem ad beutalót. Vagy a nődoki, vagy a háziorvos. Ha ad...
7hetesen voltam megállapításon. Legközelebb a nődokihoz 12hetesen kellett mennem, oda kellett vinni a labor eredményeket.
8.héttől a 10.ig könyörögtem, hivogattam, irogattam a háziorvosnak, adjon már egy nyamvadt beutalót.
Eleinte azzal küldött el, hogy olt, nincs ideje. Covid van, ő most csak azzal tud foglalkozni. Aztán a 10.héten kijelentette, hogy nem ad, mert első trimeszterben nincs vérvétel 🤦♀️
Hívtam a nődokit, hogy ilyenkor mi van.. legyek erélyesebb, kell adnia. Ő most nem tud adni, de 12hetesre vigyem az eredményt.
Ebből az lett, hogy magán úton, beutaló nélkül, 4000ft-ért lett meg a nyamvadt laborom...
Most 16hetes vagyok, a háziorvosnak már most megírtam emailben, hogy 24hetesen van a következő, ha arra sem lesz beutalóm, megyek a betegjogi képviselőhöz... választ azota sem kaptam, kíváncsi leszek...
Neki egy fél perces munka megírni, nekem több ezer forint, ha nem ad.
4!
Nálunk a kiskönyvet nem fogadják el magában....
Különben én sem fizettem volna érte...
2#
Magánban nyilván nem fogadják el a kiskönyvet, ott senkit nem érdekel a beutaló, akárki is írja.
Egyébként 4 ezerért az első trimeszteres labor kicsit fura, mert csak a vércsoportmeghatározás 12 ezer körül van.
Kérdezőnek: a háziorvos tud adni beutalót, illetve a legtöbb helyen az is elég szokott lenni, ha a kiskönyv megfelelő oldalát lepecsételi.
Elég változó a szokás régiónként, de az a lényeg, hogy sztk-s laborhoz egy éppen rendelő orvosnak kell adnia a beutalót, aki lehet a nőgyógyász vagy a házi orvos is. Nekem adott a nőgyógyász (az asszisztens írta meg, ő csak aláírta), de mikor mentem a háziorvoshoz, kérdezte, hogy írjon e beutalót, vagy már kaptam e. A védőnő mondta, hogy van labor, ahol elfogadják a lepecsételt kiskönyvet is, de szinte egy ismerősöm sincs, aki így csinálná, mert minden labornál a sima beutaló kell.
Magánlabornál senkit nem érdekel mit akarsz vizsgáltatni magadon, amíg fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!