Csinálhat ilyet a háziorvos?
Nekem a háziorvos mondta, hogy a nődoki vagy a munkáltatóm is írhat véleményt, melyben írják, hogy nem javasolják tovább ez és ez miatt a munkát.
Természetesen az orvos már akkor ráírta a papírra, hogy vegyen tp-re, de nekem új volt, hogy a munkáltató
Is írhat ilyet a háziorvosnak!
És szerintem sem teheti meg. Magánorvos ugyanolyan orvos, mint aki a kórházban dolgozik.
11, 12!
Ez hülyeség. A tappenz azt jelenti, egészségügyileg nem vagy megfelelő állapotban a munkához. Tehát pl vérzel terhesség alatt, vagy el van törve a lábad, épp nyitott szivmutetre vársz, stb. Ha simán terhes vagy és a munkaköröd veszelyes az egészségedre, arra nem jár tappenz. A munkáltatónak át kell helyeznie nem beszéléses munkakörbe, vagy alapbért fizetni, miközben te otthon vagy.
13 hagyjatok már ezt a hülye szöveget. Elvileg igen. Ha felajánlasz egy szakosnak könnyített, nappalos munkát jól megszívatod. Kevesebb pénzt fog kapni (mivel ugrik a szakpótlék, csak az alapbérét kapja), ez a csökkent fizetés lesz alapja a gyednek, csednek. Telibe is van szívatva szerencsétlen. Táppénzt átugorják és a rendes fizuból megy a véd, gyed számítás. A táppénze meg kb annyi, mint amit kapna a könnyített munkára. Szóval üzemorvos megírja a papírt, hogy szakos vagy vegyszeres uh jelenlegi pozícióját nem töltheti be, nőgyógyász kiírja a veszélyeztetett kódot, háziorvos adja a papírt.
Üdvözöllek a való világban.
10 éve vagyok Hr-es, soha senki nem kért egyik cégemnél se könnyített munkát. Irodisták dolgoztak, ameddig akartak- szó szerint ameddig akartak, termelési kollégák pozi teszttől otthon.
Hozzáteszem, amikor én terhes voltam (2019-ben tehát nem az őskorban), nekem is kiírták a kódot és mondta a nőgyógyász, hogy vigyem a háziorvoshoz, ha már nem akarok dolgozni. Ennyi.
Üdv a való világban. Az elméletet meg hagyd meg a papírra.
18-as, köszi a kedves szavakat. :)
Nos, tegnap megkaptam a javaslatot a nőgyógyásztól, ő nevetett azon, hogy mi az, hogy nem ír ki a háziorvos. Ma beszéltem a háziorvossal, nem fog táppénzen tartani... intézze a szakambulancia. Ez itt orvosfüggő úgy látom, vagy pofára megy, mert a kolléganőmnek ugyanő az orvosa, őt kiírta 3 éve. Azóta főorvos lett...kb 7 éve vagyok nála, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam nála. 2x kellett táppénz 2-2 napokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!