Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Csinálhat ilyet a háziorvos?

Csinálhat ilyet a háziorvos?

Figyelt kérdés
Kisbabát várok, egy kissé rosszul viselem. Tegnap jöttem ki a kórházból, ahol azért voltam, mert a sok hányás miatt kiszáradtam. Most valamivel jobb, de azóta is folyamatosan émelygek. A munkahelyemen napi 8 órás állómunkát kellene végeznem, továbbá emberekkel foglalkoznom. Erre úgy érzem, nem vagyok képes. A nőgyógyászomhoz 2 hét múlva kell visszamennem, veszélyeztetett terhesnek fog nyilvánítani. Addig a háziorvos ad most táppénzt, de kihangsúlyozta, hogy a továbbiakat intézze a szakambulancia. Mivel magán nőgyógyászom van, ő nem fog tudni kiírni táppénzre. Megteheti a háziorvos, hogy ha a kezemben van egy szakvélemény arról, hogy vesz.terhes vagyok, akkor sem ír ki táppénzre, hanem szakambulanciára küld? A kórházat időpontért kb lehetetlen elérni telefonon, sokan panaszkodnak most. Kicsit rá vagyok erre most parázva, pedig nagyon nincs szükségem idegeskedésre. :(
2021. ápr. 1. 23:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
41%

Nekem a háziorvos mondta, hogy a nődoki vagy a munkáltatóm is írhat véleményt, melyben írják, hogy nem javasolják tovább ez és ez miatt a munkát.

Természetesen az orvos már akkor ráírta a papírra, hogy vegyen tp-re, de nekem új volt, hogy a munkáltató

Is írhat ilyet a háziorvosnak!

És szerintem sem teheti meg. Magánorvos ugyanolyan orvos, mint aki a kórházban dolgozik.

2021. ápr. 2. 23:20
 12/19 anonim ***** válasza:
46%
11 az üzemorvos írhat ilyet. Nalunk pl akik vegyszerrel dolgoznak automatikusan megkapják ezt.
2021. ápr. 3. 10:26
 13/19 anonim ***** válasza:
19%

11, 12!

Ez hülyeség. A tappenz azt jelenti, egészségügyileg nem vagy megfelelő állapotban a munkához. Tehát pl vérzel terhesség alatt, vagy el van törve a lábad, épp nyitott szivmutetre vársz, stb. Ha simán terhes vagy és a munkaköröd veszelyes az egészségedre, arra nem jár tappenz. A munkáltatónak át kell helyeznie nem beszéléses munkakörbe, vagy alapbért fizetni, miközben te otthon vagy.

2021. ápr. 3. 14:18
 14/19 anonim ***** válasza:
41%

13 hagyjatok már ezt a hülye szöveget. Elvileg igen. Ha felajánlasz egy szakosnak könnyített, nappalos munkát jól megszívatod. Kevesebb pénzt fog kapni (mivel ugrik a szakpótlék, csak az alapbérét kapja), ez a csökkent fizetés lesz alapja a gyednek, csednek. Telibe is van szívatva szerencsétlen. Táppénzt átugorják és a rendes fizuból megy a véd, gyed számítás. A táppénze meg kb annyi, mint amit kapna a könnyített munkára. Szóval üzemorvos megírja a papírt, hogy szakos vagy vegyszeres uh jelenlegi pozícióját nem töltheti be, nőgyógyász kiírja a veszélyeztetett kódot, háziorvos adja a papírt.

Üdvözöllek a való világban.

10 éve vagyok Hr-es, soha senki nem kért egyik cégemnél se könnyített munkát. Irodisták dolgoztak, ameddig akartak- szó szerint ameddig akartak, termelési kollégák pozi teszttől otthon.

Hozzáteszem, amikor én terhes voltam (2019-ben tehát nem az őskorban), nekem is kiírták a kódot és mondta a nőgyógyász, hogy vigyem a háziorvoshoz, ha már nem akarok dolgozni. Ennyi.

Üdv a való világban. Az elméletet meg hagyd meg a papírra.

2021. ápr. 3. 22:01
 15/19 A kérdező kommentje:
Én úgy értelmezem, hogy most ebben a koronavírusos helyzetben le van terhelve a doki és nem akar ezzel foglalkozni. Hát asszem váltanom kell, a modora is rémes, arrogáns. Erre most ninca szükségem. A gyógyszeremet sem írta fel, amit kértem tőle, kénytelen voltam máshogyan megoldani. Így nem lesz jó ez erre az időszakra.
2021. ápr. 5. 22:02
 16/19 anonim ***** válasza:
Jaj...
2021. ápr. 5. 22:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg úgy értette, hogy nem a háziorvos tartja táppénzen a kismamákat, hanem a szakambulancia. Kérdezd meg az ismerőseidet ugyanabban a városban.
2021. ápr. 6. 09:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem az agyadra mentek a hormonok.
2021. ápr. 6. 14:16
 19/19 A kérdező kommentje:

18-as, köszi a kedves szavakat. :)

Nos, tegnap megkaptam a javaslatot a nőgyógyásztól, ő nevetett azon, hogy mi az, hogy nem ír ki a háziorvos. Ma beszéltem a háziorvossal, nem fog táppénzen tartani... intézze a szakambulancia. Ez itt orvosfüggő úgy látom, vagy pofára megy, mert a kolléganőmnek ugyanő az orvosa, őt kiírta 3 éve. Azóta főorvos lett...kb 7 éve vagyok nála, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam nála. 2x kellett táppénz 2-2 napokra.

2021. ápr. 14. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!