Első védőnői látogatásnál a védőnő megnézi a babát szívhang figyelővel?
Nagyon mást nem tudsz tenni, ha már most 13+4 hetes vagy.
Nem tudom, hogy mi a hivatalos protokoll, hol-meddig végzik el a vizsgálatot (vagy elvégzik, de az értékek nem lesznek relevánsak, hiszen legalább két héttel idősebb lesz a terhesség, mint amihez azok a mutatók kalibrálva vannak), de egy fejmosást valószínűleg kapni fogsz, hogy nem mentél időben.
Nem bántásból írtam, csak saját tapasztalat, hogy igen nehéz megfelelni mindegyik orvosnak. Volt pár esetem a terhesgondozás alatt, hogy hiába jártam minden vizsgálaton időben, minden orvosi és védőnői pecsétem megvolt (havonta jártam), mégis megkaptam, hogy “gondozatlan terhesség”...
Inkább nem megyek bele.
14-es vagyok. Helyi sajátosság, pont ahogyan az is, hogy itt 2 védőnő van. Egy körzetis, meg egy központi.
Nálam soha nem nézte a baba szívhangját a védőnő. Súlyt, vérnyomást mért, megkérdezte milyen vitaminokat szedek, leirkálta magának a leleteimről, ami neki kellett. Kb ennyi.
A központis meg kb csak vérnyomást mér és beutalókat ad. Itt van egy doki is, aki uh-n mindig méregeti a babát. De ha teheted hagyd ki a Gogolt kérdező! Felesleges és sokszor nagyon bunkók...a doki sincs mindig a helyzet magaslatán. Beutalót meg az orvos/háziorvos is ki tud írni, csak errefelé nem szeretik és azt híresztelik, hogy a központi terhesgondozás kötelező az anyasági támogatáshoz. Nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!