Nem érzek semmi terhestünetet már napok óta. Nem jelent
bajt, ugye?
Figyelt kérdés
15+2 hetes vagyok. Eddig folyamatosan éreztem vmit, fájt a derekam, húzódott a hasam naponta többször is. Hányingerem már 2 hete nincs. Még nem érzem a mozgásokat (mellső fali lepény).
Nyugtassatok meg kérlek! Ultrahangra kb 1 hónap múlva megyek csak.
Én besétálnék a helyedben a Klinikára. Inkább menj 1x feleslegesen, mint későn.
2020. júl. 11. 10:14
2/9 anonim válasza:
Egyetértek az első válaszolóval. Inkább menj és nyugtasson meg, mint hogy baj legyen.
Egyébként nekem kb a 8 héten múlt el minden tünetem (a mellfájdalmon kívül) és most egy 12 hetes dobogó szívű Babóca van a pocakomban. Mielőtt láttam volna UH-n, megkérdeztem az orvost és azt mondta, hogy nem feltétlenül jelent bajt, egyszerűen csak nagyon szerencsés vagyok. És tényleg! Nincs tünetem, de a baba jól van. :)
2020. júl. 11. 10:23
3/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy magán orvoshoz nem járok, a kórházban pedig csak időponttal vagy sürgős esetben fogadnak. Ki is röhögnének, ha azzal állítanék oda, hogy "nincs semmi bajom". Hétfőn pedig nyaralni megyünk. Bízom benne, hogy ha baj lenne, akkor véreznék, vagy görcsölnék...
2020. júl. 11. 10:59
4/9 anonim válasza:
Már bocsánat, de azért bemenni a kórházba, mert minden rendben, nem fáj semmije? :D a 14. hétig nekem is állandóan hányingerem volt, fájt a mellem, hasam, mindenem, aztán egyik napról a másikra szépen elmúlt, dehát én ennek csak örülni tudtam. A második trimeszter életem legszebb 3 hónapja volt. Semmi kellemetlen tünet, kb. a 18. héttől kezdtem érezni a babát mocorogni, előbb nem. Akkor sem hatalmas rúgásokat nyilván, sokáig fogalmam sem volt, hogy ez most ő vagy csak a beleim. Szerintem nyugi, ezért bemenni, hogy nem fáj semmid, bocsi, de én nem is értem.
2020. júl. 11. 11:02
5/9 anonim válasza:
Attól, hogy nincs semmi tünet, minden rendben lehet. Van, akinek az elejétől kezdve semmi tünete nincs. Nálam van olyan, hogy napokig nincs tünetem, mintha nem is lennék terhes, 13 hetes vagyok. A hányinger is kezd elmúlni szerencsére. Első terhességemnél a második trimeszterre gyakorlatilag nem volt tünetem, később jöttek újra elő. Mellső fali lepénynél később lehet érezni a mozgást, én 20 hetesen éreztem először. Ha van magzati szívhang figyelőd, szerintem már ilyenkor hallható a szívhang.
2020. júl. 11. 11:45
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kicsit megnyugtattatok. Első terhességem (bár erre gondolom mindenki rájött...) és nem tudom még, mi normális és mi nem. Én is örülök, hogy nincs semmi kellemetlenség, csak furcsa volt.
A szívhang figyelőre gondoltam, csak aztán az jutott eszembe, mi van ha gagyi a készülék, vagy csak nem hallom vele (sajnos van némi zsír a hasamon) és még jobban fogok izgulni, totál feleslegesen.
2020. júl. 11. 11:52
7/9 anonim válasza:
Nekem sem volt tünetem semmi mikor megtudtam hogy terhes vagyok akkor kb 1 hónapos volt már valószínűleg mensi után volt rögtön. Aztán kb a 3. hónapban volt 2 hétig hányingrem utána semmi egész végig.
2020. júl. 11. 12:14
8/9 Malacka1212 válasza:
Szia :) ugyanígy voltam én is. Ezért a 14.héten beszereztem egy szívhang figyelőt :) nagyon nyugodt voltam amikor minden nap hallgattam a kicsi szívét. Azután 17.héten elkezdtem érezni a mozgását persze csak ritkán. Így minden nap ráhallgattam. Amióta pedig folyamatosan érzem, csak akkor szoktam ráhallgatni ha estig nem moccan meg :)
30hkm.
2020. júl. 12. 13:38
9/9 anonim válasza:
Nekem pl. az elejétōl kezdve semmilyen tünetem nincs, a menstruáció elmaradását leszámítva :) most vagyok 32 hetes! A kórházba teljesen felesleges elmenni, mert kiröhögnének, engem pecsételéssel hülyének néztek, mondjuk legalább megnéztek! A védőnőhöz menjél el, náluk általában van magzati szívhangfigyelő. Megfog nyugtatni, hogy hallod a kis szivecskéjét.Én kb. a 19. hét elején kezdtem el érezni a mocorgást, neked még nagyon korai, szóval még azt sem tudnád bent mondani, hogy nem érzed a babát. Hívd fel a védőnőt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!