Igaz az, hogy ha citrom levèt facsarok a cukorterhelèses
vizsgálaton abba a cukros löttybe, akkor hamis lesz az
eredmény?
Figyelt kérdés
Nagyon félek ettől a vizsgálattól, mert én eleve nem nagyon szeretek semmit, ami édes és félek, hogy kihányom.
Rengeteg helyen (itt is és más fórumokon is) olvastam, hogy citrom levét szoktak beletenni így elviselhetőbb.
Unokahugomnak és egy barátnőmnek is csinálták így.
Ma kaptam meg a beutalót és külön kiemelte a nőgyógyász, hogy ezt nem szabad, mert hamis lesz az érték és semmi értelme és itt nem is csinálják meg úgy.
Nem változtat az eredményen,csak kicsit könnyebben csúszik le az az émelyítően édes lötty. Ellenben sajnos nem mindenhol engedik 😔
2020. jún. 16. 14:49
12/18 anonim válasza:
Kerheto zsemles tejes verzio is, vagy akar kerhetsz otthoni vercukormerot, es ha rossz az eredmeny, akkor elmesz laborba is, en igy csinaltam, nekem jo lett az otthoni (ehomi, 60 es 120 perceseket neztem tobbszor is).
2020. jún. 16. 15:01
13/18 anonim válasza:
Marmint az otthoni vercukormerot kolcsonbe pl. csaladtagtol. En megbeszeltem, hogy igy teszek, (nincs kotelezo vizsgalat, csak kotelezoen felajanlando).
2020. jún. 16. 15:02
14/18 anonim válasza:
Én is vittem citromlevet,könnyebb volt meginni. Viszont fél óra múlva olyan rosszul lettem hogy nem igaz. De az eredményem tökéletes lett.
2020. jún. 16. 16:38
15/18 anonim válasza:
Nekem is mondták hogy vigyek citromot nyugodtan hozzá,nem befolyásolja az eredményt de nem vittem úgy voltam vele hogy lemegy így is. Le is ment, de mivel én kisvárosban lakom, nem olyan szigorúak stb. Mondták hogy ha megittam és jól vagyok nyugodtan haza mehetek és 9re menjek vissza ez volt 7 kor. Mondom tök oké. Jól voltam, elindultam, gyalog voltam mert kb 10 perc sétára lakunk a labortól. Félúton mintha fejbe vágtak volna, gondolom akkor érzékelte a szervezetem, hogy mi ez a rendeteg cukor éhgyomorra. Azt hittem elájulok mire haza érek, de nem hánytam ki. Szóval akár mennyire jól vagytok, nehogy elinduljatok sehova egyből utánna, ha elengednek se. Főleg ne egyedül.
2020. jún. 17. 01:07
16/18 anonim válasza:
15-ös: Ezen kívül nem szabad sétálgatni sehová, kicsit sem, mert az viszont befolyásolja az eredményt. Fals negatív lehet ugyanis a mozgás csökkenti a vércukorszintet.
2020. jún. 26. 21:19
17/18 anonim válasza:
16-os: első terhességnél általában az ember azt csinálja amit az orvosok/ápolók mondanak neki. De egyébként hülyeségnek tartom az egész cukor terhelést, mert nem hinném hogy amúgy a mindennapokba az ember éhgyomorra ennyi cukorral sokkolja a szervezetét, még akinek magas sem mindig igaz hogy cukros, csak a szervezete nem birja feldolgozni. Szóval alapból nem értem hogy j
hogy lehet erre alapozni... Egyébként egy időben nem is engedték ezt a cukor terhelést, mert azt mondták ártalmas. Ez 2003ban biztosan így volt, utánna megint vissza hozták. Szóval szerintem, ártalmas is azon kívül hogy egy két kismamának kifejezett kínzás, pl elájul, hány stb.
2020. jún. 27. 10:35
18/18 anonim válasza:
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy könnyű. Én sem viseltem teljesen jól. A fontos a mondandómban az volt, hogy nem szabad sétálgatni, ez a szabály, nagyon szomorú hogy ezzel pont azok nincsenek tisztában akik ezt a vizsgálatot végzik. Aki viszont kismamaként ennek utána szeretne olvasni a terhelés előtt, jobb ha azt látja itt leírva hogyan kell ezt korrektül elvégezni. Viszont nem értek veled egyet, mert akinek a szervezete nem tudja feldolgozni ott vannak cukorproblémák.16-os
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!