Terhességi diabétesz! Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
25 hetesen voltam cukorterhelésen, a 120 perces 7,3 lett, az orvosom 160 g ch diétára fogott,amit tartottam is. Ma voltam kontrollon ( 30 hetes vagyok), és a 120 perces 9 lett!! Hogy lehet ez? Lehet valami befolyásoló tényező? Nagyon rosszul alszok, közre játszhat? Az orvosommal még nem tudtam beszélni. Ebben az esetben inzulint kell adnom magamnak?
Köszönöm a válaszokat!
2020. ápr. 3. 14:26
1/9 anonim 

válasza:

Valószínübb, hogy az étrended nem megfelelö, mert nem csak a ch-t kell figyelembe venni, etöl függetlenül is vannak élelmiszerek, amiket kerülni kell.
2/9 A kérdező kommentje:
Kaptam az orvostól konkrét étrendet, az alapján csinálom a diétát. 🤷♀️
2020. ápr. 3. 14:49
3/9 anonim 

válasza:

Ennek ellenére van, hogy valakinek egy elvileg "ehetö" élelmiszer mégis felviszi a cukrát, mert minden ember reagálhat egyénileg bármire.
Inzulint azonban tilos adni, ha nem az orvos rendeli el, mert sokkal több kárt okozhat, mint amennyit használ.
4/9 A kérdező kommentje:
Ilyenkor egyébként mit ad az orvos?
Teljesen elvagyok keseredve! :(
2020. ápr. 3. 16:12
6/9 anonim 

válasza:

Nem értem, megint terhelésest csináltak vagy a saját reggelis lett 9?
7/9 A kérdező kommentje:
Igen, megint terhelésen voltam!
2020. ápr. 3. 23:16
8/9 anonim 

válasza:

Ha ez terheléses eredmény, akkor nem olyan rossz. Nyilván terhességi cukros vagy, de eddig is úgy kezeltek. Az természetes, hogy romlik az állapot, ahogy halad előre a terhesség. Normál diétás étkezés mellett nem lesz ilyen magas a cukrod. Nem hiszem, hogy szükséged lesz inzulinra, de majd az orvos eldönti.
9/9 anonim 

válasza:

Jelentkezz be a Facebookon a terhességi cukorbetegség nevű csoportba. Nagyon sokat tudnak segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!