Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 80db antibiotikumot írt fel...

80db antibiotikumot írt fel az orvos, azzal hogy az összeset szedjem be,3x1. Normális ez?

Figyelt kérdés

Tegnap írta fel, azt mondta szedjem végig amíg el nem fogy. 1000mg-os gyógyszer, strep b hüvelyi kenetvizsgálat után kaptam. Ez a mennyiség 26 napi antibiotikum!

A férjem szerint ennyi napig nem létezik hogy szedni kellene valamit, ez ártani fog mindkettőnknek! Szerinte félreírta az orvos! Ilyen esetben kit terhel a felelősség? Most akkor szedjem 26 napig ahogy a hozzáértő orvos mondta vagy mit csináljak? Egyébként semmilyen tünetem nincsen, nem vagyok lázas, meg semmi! Még a vérképem is jó volt múlt héten. Az internet szerint ez 3-10 napig szabad szedni elvileg. De akkor nekem miért írt fel ekkora mennyiséget? A receptet lefénymásoltuk és nem a patikus hibázott, latinul is rá van írva hogy 4 doboz a 20x kiszerelésből.

2020. jan. 24. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Talan kerj masodvelemenyt

Ne itt a laikusokat !!!!

Menj el ugyeletre

Amugy en szedtem 30 napig is igaz az ketoldani tudogyuszi volt...

Szoval lehet h nem eliras

Kerdes mi a bajod ?

2020. jan. 24. 18:04
 2/6 qkker1 ***** válasza:
100%

2,5 hónapig szedtem folyamatosan 4*1-et.

Szerintem hármotok közül az orvos tudja a legjobban, hogy miért ért fel ennyit, ha sokallod, kérdezd meg tőle, ne itt nyavajogj!

2020. jan. 24. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Ezzel ügyeletre? Mi abban a sürgős, hogy 6 vagy 26 napig kell szedni? Kezdd el szedni, aztán jövő héten ballagj be a rendelésre, hogy biztos jól írta-e. Nekem nincs orvosi diplomám, ennél pontosabbatnem tudok mondani
2020. jan. 24. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nyugodtan hívd fel a dokit megkérdezni, hogy jól emlékszel-e. Eleve az orvos előtt lányos zavarában nem úgy jegyzi meg a dolgokat az ember. Legalábbis én :) Amúgy a patikában ahol járok, ott is mindig ráírják az adagolást. Lehet ha kiváltod, ott is ezt fogják mondani.
2020. jan. 26. 22:16
 5/6 DakotaDamon ***** válasza:
100%

Igen, létezik, hogy 26 napig szedni kell. A kenetedben olyan baktérium lehetett, ami indokolja, talán egy ellenállóbb fajta, azért kellhet ilyen sokáig. Muszáj végig szedni az antibiotikumot, mert egy törzsön belül is változó, hogy mennyire ellenállóak, és ha a nagy részük már el is pusztult, lehet néhány, amelyik ellenállóbb volt, és nagyobb dózis kell ellenük. Ha nem szeded végig, ezek életben maradnak, tovább szaporodnak, és legközelebb már mit se fog érni ellenük az az antibiotikum, hiszen már az összes ilyen ellenállóbb lesz.

Nyilván kérdezz rá, ha nem vagy biztos benne. Esetleg arra is hogy milyen probiotikumot javasol mellé.

De szerintem ez lehet az oka, hogy szülés előtt biztos minden baci kipucolódjon a hüvelyedből, amihez szükséges lehet a nagy dózis, hogy véletlenül se fertőzze meg majd a gyereket.

2020. jan. 28. 13:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Rosszul írta fel a gyógyszert.
2020. jan. 29. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!