Gyász és babavárás?
Lassan egy éve, hogy édesapám már nincs köztünk, fiatalon, 50 éves kora előtt hunyt el. Most 8 hetes kismama vagyok és nehéz ,,egyensúlyt" tartanom a negatív gondolatok (hogy apukám nagyon hiányzik és hogy szörnyű, hogy nem találkozhat az unokájával) és a pozitív gondolatok (hogy nagyon szerettünk volna családot alapítani a férjemmel és most nagyon boldogok vagyunk, hogy úton van a babánk) között.
Félek, hogy néha a negatív oldalra billen a mérleg, hogy a babánk nem kap elég ,,figyelmet"... Volt valaki hasonló helyzetben? Hogy élte meg ezt az időszakot?
Őszinte részvétem!
Tudom, miről beszélsz, nekem novemberben halt meg az Édesapám és a következő szeptemberben született a lányom.
Hogy Apukád hiányzik, az természetes, nekem is nagyon-nagyon hiányzik, annak ellenére, hogy jóval a halála előtt már elköltöztem otthonról. Az, hogy emiatt a baba nem kap elég figyelmet, ezzel ne foglalkozz, ebből nem lehet gond, meg ez nyilván nem is állja meg a helyét. Attól, hogy babát vársz, a gondolataidnak nem kell napi 24 órában a magzat körül forognia.
Mesélsz majd neki sokat arról,ha nagyobb lesz, milyen volt a nagyapja, meg hogy mennyire szeretné őt, ha még köztetek lehetne. Gyűjts össze fényképeket, emlékeket az Édesapádról, hidd el, a Pici is majd örülni fog neki. Idővel jobb lesz... tapasztalat.
Tegnap még ide kommenteltem, aztán reggelre meghalt a férjem nagyapja. November közepére vagyok kiírva. Ilyen sajnos az élet :(
4es
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan válaszoltok majd, nagyon sajnálom, hogy többen kerültek már ilyen vagy hasonló helyzetbe...
Ennek ellenére köszönöm az együttérző szavakat, főleg Neked második!
Ilyenkor érzi az ember, hogy nincs egyedül a problémájával, hogy az élet tényleg megy tovább és vagy így, vagy úgy de mindenki túl lesz ezen az időszakon valahogy, akkor is, ha nagyon nehéz!
Sok örömöt kívánok annak, akinek már megszüketett a babócája és békés boldog babavárást, akinek hamarosan érkezik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!