Inzulinterhelés eredmény értelmezése? Lent lesznek az eredmények
Holnap megyek az orvosomhoz,csak kíváncsi lennék mire számolhatok. Előre is köszönöm!
Éhgyomri glukóz (plazmából)5,0 mmol/l
60 perces glukóz 8,5 mmol/L
90 perces glukóz 6,0 mmol/L
120 perces glukóz 6,2 mmol/L
Inzulin 9,7 mIU/L
Inzulin 60 perc 81,6 mIU/L
Inzulin 90 perc 51,2 mIU/L
Inzulin 120 perc 50,3 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2,16
Nem a legjobb, de láttam már rosszabbat is.
A kezdő inzulin kissé emelkedett.
2 hete kezdtem el diétázni,plusz mozgok is mindennap :)
de vajon gyógyszert is fogok kapni rá?
A második részben leírják a jónak számító értékeket a linkelt szövegben. Érdemes összevetni. Az egyből látszik, hogy mindkét értéked emelkedett. Ha megnyugtat nekem is emelkedett volt az első vérvételem. Életmódot váltottam és ennek hatására 1 évvel később az értékeim maximálisan normálisak lettek. Tehát, te magad is nagyon sokat tudsz javítani az értékeiden és nem a baba miatt, hanem a saját egészséged érdekében.
A linkben leírt "normális" értékek (0 perces vércukor 3.9- 6 mmol/l közötti értékek normálisak és az
az éhomi inzulinszint akkor kóros, ha 25 µU/ml feletti) így azért nem igazak, teherbeesés szempontjából az inzulinnak meg egyenesen 5 alattinak kellene lennie...
Nem kaptam gyógyszert:-)
csak sport,diéta,inofolic
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!