Inzulinterhelés eredmény értelmezése? Lent lesznek az eredmények

Figyelt kérdés

Holnap megyek az orvosomhoz,csak kíváncsi lennék mire számolhatok. Előre is köszönöm!

Éhgyomri glukóz (plazmából)5,0 mmol/l

60 perces glukóz 8,5 mmol/L

90 perces glukóz 6,0 mmol/L

120 perces glukóz 6,2 mmol/L

Inzulin 9,7 mIU/L

Inzulin 60 perc 81,6 mIU/L

Inzulin 90 perc 51,2 mIU/L

Inzulin 120 perc 50,3 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2,16

2019. ápr. 3. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem a legjobb, de láttam már rosszabbat is.

A kezdő inzulin kissé emelkedett.

2019. ápr. 3. 11:33
 2/8 A kérdező kommentje:

2 hete kezdtem el diétázni,plusz mozgok is mindennap :)

de vajon gyógyszert is fogok kapni rá?

2019. ápr. 3. 11:35
 3/8 anonim ***** válasza:
94%
Erre tuti kapsz gyógyszert. A cukor értekeid emelkedettek és az inzulin sem jó.
2019. ápr. 3. 12:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. ápr. 3. 12:10
 5/8 anonim ***** válasza:

A második részben leírják a jónak számító értékeket a linkelt szövegben. Érdemes összevetni. Az egyből látszik, hogy mindkét értéked emelkedett. Ha megnyugtat nekem is emelkedett volt az első vérvételem. Életmódot váltottam és ennek hatására 1 évvel később az értékeim maximálisan normálisak lettek. Tehát, te magad is nagyon sokat tudsz javítani az értékeiden és nem a baba miatt, hanem a saját egészséged érdekében.

[link]

2019. ápr. 3. 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A linkben leírt "normális" értékek (0 perces vércukor 3.9- 6 mmol/l közötti értékek normálisak és az

az éhomi inzulinszint akkor kóros, ha 25 µU/ml feletti) így azért nem igazak, teherbeesés szempontjából az inzulinnak meg egyenesen 5 alattinak kellene lennie...

2019. ápr. 3. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy kapsz gyógyszert, orvosfüggő... Nekem 190es 60 percesre nem irt fel az orvosom, mondvan, ha gyereket akarok, az csak akkor kell... (pedig eleg johiru orvosrol van szo) Amugy ir, de nagyon minimalis szerintem, dietaval es sporttal ezt nagyon hamar rendezni tudod 😁 mondjuk ha baba a cel, egy picit ra lehet segiteni gyogyszerrel 😃
2019. ápr. 5. 20:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem kaptam gyógyszert:-)

csak sport,diéta,inofolic

2019. ápr. 6. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!