Ez inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

03.07-én megyek endokrinológushoz, de hátha valaki annyit tud mondani, hogy ez tuti IR vagy semmi bajom?

Klinikai kémia

Éhgyomri glukóz (plazmából) 5,7 mmol/l

60 perces glukóz 5,9 mmol/L

120 perces glukóz 5,2 mmol/L

Inzulin 6,4 mIU/L 3,0 25,0

Inzulin 60 perc 64,6 mIU/L

Inzulin 120 perc 31,2 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,62

Karbamid 5,4 mmol/L

Kreatinin 63 umol/L

eGFR-EPI > 90ml/perc/1.73m2

Vizelet üledék fehérvérsejt 15 /látótér

Vizelet üledék laphámsejt 19

Vizelet üledék baktérium 389 /látótér 0 60

(ez a három nagyon sok azt látom, de nem tudom mit jelent :( )

2019. febr. 20. 09:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Inzulin problémád akkor volna ha a HOMA index 2 felett volna.Nyilván orvos majd mond róla véleményt de szerintem nem.
2019. febr. 20. 09:54
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem hinném.
2019. febr. 20. 10:38
 3/16 anonim ***** válasza:
Ez egy elég jó eredmény szerintem nem IR.
2019. febr. 20. 12:20
 4/16 A kérdező kommentje:

Sejtettem, már amennyit a net segítségével kibogarásztam. Akkor egy újabb vakvágány...

Köszi mindenkinek!

2019. febr. 20. 12:28
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

A terhelt vércukor beesik az éhgyomri alá, nincs harang görbe a cukrodnál, így IR.

A homa index pedig nagyon elavult módszer, ne arra támaszkodj.

2019. febr. 20. 17:55
 6/16 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Igen ir.

A cukornál beesik az éhgyomri alá.

Az inzulin értékek magasak.

A 0 perces inzulin 5 -ig jó

A 2 órás inzulin 25-ig

Nem nagy az eltérés de ez okozhat már gubancot.Egy ir-es.

2019. febr. 21. 04:38
 7/16 A kérdező kommentje:

Akkor esetleg van esély arra, hogy ezért nem sikerül a baba, vagy is egyszer sikerült, kémiai terhességem volt és 2 nap pozitív tesztelés után negatív lett.

El sem hiszem, hogy van egy kis remény arra, hogy meglenne az oka, hogy miért várunk a babára lassan 2 éve.

A 150 grammos diétát elkezdtem vagy is próbálom tartani, de elég nehéz ez a számolgatás. Inofolicot, D vitamint, gravidát kezdtem el szedni. Elkezdtem 2 hete jógázni heti 1-szer és most szerzek be egy futópadot, hogy a mindennapi mozgásom meglegyen 9 óra ülés után.

2019. febr. 21. 09:16
 8/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdezö! Mintha én írtam volna. Nagyon hhasonló értékek, de én már fél év után megcsináltattam. A nőgyógyász szerint nem ir, endokrinologis szeri t nem ir, belgyógyász szerint az. Úgy döntöttem nem kezdek el gyógyszert szedni erre, viszont élemódot váltottam. Sport, meg normális mennyiségű, minőségű, számú étkezések. Sok víz, vitaminok stb... eltelt másfél év, kirobbanó formába kerültem, egyértelműen nincs ir, a kivizsgálások továbbra is folynak, legutóbb gyanús voltam antifoszfolipid szindrómára, de mégse. Annyi a különbség, hogy nekem már 6kémaiai terhességem volt. 27. Napnal elobb sosem tesztelek, így lehet volt több is. És maximum 6napig volt eddig pozitiv a tesztem...
2019. febr. 22. 10:27
 9/16 anonim ***** válasza:
Az orvosod mit mondott erre a laborra?
2019. febr. 22. 11:43
 10/16 A kérdező kommentje:
Sajnos 03.07-én megyek endokrinológushoz. Azért próbálkozok itt, hátha kicsit okosabb leszek. Beírtam pár oldalra, de valahol azt írják IR valahol azt, hogy nem. Szóval totális dilemmában vagyok már. :(
2019. febr. 22. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!