Ez inzulinrezisztencia?
03.07-én megyek endokrinológushoz, de hátha valaki annyit tud mondani, hogy ez tuti IR vagy semmi bajom?
Klinikai kémia
Éhgyomri glukóz (plazmából) 5,7 mmol/l
60 perces glukóz 5,9 mmol/L
120 perces glukóz 5,2 mmol/L
Inzulin 6,4 mIU/L 3,0 25,0
Inzulin 60 perc 64,6 mIU/L
Inzulin 120 perc 31,2 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,62
Karbamid 5,4 mmol/L
Kreatinin 63 umol/L
eGFR-EPI > 90ml/perc/1.73m2
Vizelet üledék fehérvérsejt 15 /látótér
Vizelet üledék laphámsejt 19
Vizelet üledék baktérium 389 /látótér 0 60
(ez a három nagyon sok azt látom, de nem tudom mit jelent :( )
Sejtettem, már amennyit a net segítségével kibogarásztam. Akkor egy újabb vakvágány...
Köszi mindenkinek!
A terhelt vércukor beesik az éhgyomri alá, nincs harang görbe a cukrodnál, így IR.
A homa index pedig nagyon elavult módszer, ne arra támaszkodj.
Szia!
Igen ir.
A cukornál beesik az éhgyomri alá.
Az inzulin értékek magasak.
A 0 perces inzulin 5 -ig jó
A 2 órás inzulin 25-ig
Nem nagy az eltérés de ez okozhat már gubancot.Egy ir-es.
Akkor esetleg van esély arra, hogy ezért nem sikerül a baba, vagy is egyszer sikerült, kémiai terhességem volt és 2 nap pozitív tesztelés után negatív lett.
El sem hiszem, hogy van egy kis remény arra, hogy meglenne az oka, hogy miért várunk a babára lassan 2 éve.
A 150 grammos diétát elkezdtem vagy is próbálom tartani, de elég nehéz ez a számolgatás. Inofolicot, D vitamint, gravidát kezdtem el szedni. Elkezdtem 2 hete jógázni heti 1-szer és most szerzek be egy futópadot, hogy a mindennapi mozgásom meglegyen 9 óra ülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!