Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Kis mellem van, ráadásul 36...

Kis mellem van, ráadásul 36 éves vagyok sokkal nehezebben esek teherbe?

Figyelt kérdés
2 éve van párom, aki a férjem lett. 2 hónapja beszéltünk a babáról, hisz Ő is 39 éves már. A barátnőm noszogatására elmentem a nőgyógyászhoz, aki a fejét csóválta, hogy ilyen vékony testalkatú kis mellű nők statisztikailag sokkal nehezebben tudnak babát foganni és kihordani. A koromra nem tett említést. Ez igaz?

2018. nov. 14. 07:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Nem az a legnagyobb gond, hogy egy orvos neked ezt mondta, hanem az, hogy 36 évesen annyira fogalmatlan és tájékozatlan vagy, hogy egyáltalán megfordult a kis agyadban, hogy ezt elhiggyed és 3, 2, 1, jöhet a nulla. Akkor sem normális, hogy egy felnőtt nő aki lassan középkorú, ennyire ostobaságot kérdez, ép ésszel kiröhögte volna, már csak a felételezést is... Nyilván az életkornak azért van szerepe ebben, mármint statisztikailag azért "romlanak" az esélyek, ahogy az ember lánya idősödik, de hogy mellméret, meg a fiús/vékony alkat hogy jön ide, az rejtély.
2018. nov. 14. 09:36
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Ezért kerestem orvost max 45 évig.
2018. nov. 14. 09:47
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Ez a táplálkozási zavarral küzdő nőkre igaz csak, akiknek lehet, hogy menzeszük sincs és/vagy tápanyaghiányuk van. Illetve a sok evés ellenére vékony testalkatot okozhatja pajzsmirigy probléma. De önmagában az, hogy vékonyabb vagy az átlagnál, nem befolyásol semmit. Változó korban meg hát nagyobb eséllyel lehet csontritkulásod (hacsak nem sportolsz), mint egy átlagos vagy kövér nőnek, de más hátrányát még nem hallottam.
2018. nov. 14. 09:51
 14/20 A kérdező kommentje:
11-es! Nagyon örülök neki, hogy te ennyire tájékozott és okos vagy... Biztos agysebész és nőgyógyász a szakmád, vagy nem......
2018. nov. 14. 10:59
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

Szia! ha csak két hónapja próbálkoztok, az még nem idő. Átlag egészséges pároknál is kb. egy év alatt jön össze a tervezett baba, hiszen ha termékeny napokon vagytok együtt, akkor is csak mindössze 20% az esélye a megtermékenyülésnek.

amúgy meg a dokit hagyd ott, ránézésre nem lehet megállapítani egy nő hormonszintjét, ahhoz minimum vérvétel kell. Menj el egy normális nőgyógyászhoz, lehet akár endokrinológus is pluszban, aki csinál egy normális kivizsgálást, és nem ránézésre saccolgatja az FSH szintedet (még leírni is röhejes!)

A statisztikáról meg annyit hogy én is vékony vagyok 168 kg/55 kg 88 cm-es mellbőséggel, és 4 terhességet hordtam ki 38-42 éves korom között. Sőt (spontán fogant) ikreket is szültem, akikkel a 3. próbálkozós hónapban maradtam terhes.

:-)

2018. nov. 14. 11:22
 16/20 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó vagyok, AMH szintet akartam írni.

Egy ilyen vérvételre - mielőtt normális dokit találnál - magadtól is elmehetsz, viszont fizetős (a tb nem támogatja), azt hiszem 6000,-Ft.

[link]

2018. nov. 14. 11:28
 17/20 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Köszi! Igen, ennyi ideje próbálkozunk, ellenben többen mondták, hogy 2 év átlagosan (manapság) a teherbe esési arány. Barátnőm feltétlen mondta, hogy menjek nagyon gyorsan minden féle vizsgálatra el, hogy időben derüljenek ki dolgok.

Ismerem az AMH vizsgálatot, itt 7.000eft lesz, amit csak a Kaáli csinál meg.

2018. nov. 14. 12:15
 18/20 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem amh-t az összes ilyen magánlabor "tud", pl. Synlab, Centrumlab, google szerint sok helyen vannak az országban, és ajánlgatnak is bőven mindenféle célzott csomagokat, ha "mindent" meg akarsz nézetni.
2018. nov. 14. 12:35
 19/20 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Én extra kis mellekkel estem nagyon vékonyan teherbe, 168 cm-rel és 47 kilóval! Ne foglalkozz az ilyen megjegyzésekkel! ;)

2018. nov. 14. 17:52
 20/20 anonim ***** válasza:
#16-os vagyok, AMH vérvételt a Centrumlab-nél is lehet csináltatni, van egy csomó vérvételi pontjuk országszerte. Nagyon hamar megvan az eredmény, e-mail-ben küldik.
2018. nov. 15. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!