Hormonvérvételre megyek: Anti-Müller hormonvizsgálat mennyire fontos ilyenkor?

Figyelt kérdés
Holnap megyek a ciklus 2-4. napjára eső hormonsoros vérképre, magánlaborba. Arra gondoltam, hogy részben kíváncsiságból, kérném a szokásos hormonok mellé az Anti-Müller hormon vizsgálatát is, ami ugye a korai petefészek-kimerülésre utalhat. A kérdésem az, hogy szerintetek érdemes-e, vagy teljesen felesleges, mert a többi hormonérték úgyis kimutatja, ha probléma van? Árban nem mindegy sajnos, de ha érdemes, azért áldoznék rá.
2018. aug. 30. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ez szerintem attól is függ, hogy hány éves vagy. Ha 20 éves, akkor nem kell, inkább 35 éves kor felett.

Egyébként a többi laborértéken látszik ha gond van.

2018. aug. 30. 14:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát, épp a határon, 34 éves vagyok.
2018. aug. 30. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Az orvosom azon az állásponton van, hogy az amh ertekbol legalább annyi következtetést tud levonni, mint a hormobsorbol, ő kéri mindkettőt. Számára pl. Az amh a fontosabb.

Azért az nem egy drága vérvétel, 6000 Ft, én biztos azt is levetetnem.

2018. aug. 30. 14:35
 4/11 A kérdező kommentje:
Igazából nem is az ár az, ami miatt félek, hanem, hogy ha például megtudom, hogy még épp oké az érték, de azért nem a legjobb, úgy rágörcsölök az egészre, hogy amiatt nem fog összejönni. Azt nem tudom eldönteni, nem korai-e még kérnem. December óta próbálkozunk, első körben a hagyományos hormonsort javasolta az orvosom. Persze nagyon kíváncsi vagyok az AMH-ra, de iszonyú ijesztő a tudat, hogy az ember megkapja egyfajta megmásíthatatlan ítéletként.
2018. aug. 30. 14:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Az AMH nagyon fontos és az FSH is, kettőt együtt kell nézni
2018. aug. 30. 14:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Szetintem jön ha tudod, mert segíthet s kezelés tipusaban!

Hajrá!

2018. aug. 30. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy meddőséggel foglalkozó doki egyszer azt mondta egy előadáson, hogy ő nem is indít még csak ovulációindukciós kezelést sem AMH szint ismerete nélkül. Ugyanis nem csak arra lehet belőle következtetni, hogy mennyi petesejted maradt, hanem arra is, hogy mennyire vagy könnyen stimulálható. Ha valakinek magas az AMH szintje, azt akár normál dózisú ovuláció indukciós szerrel is lehet hiperstimulálni.

Ha meg olyan alacsony, hogy esélyed sincs a természetes teherbeesésre, akkor legalább nem cseszed el az időd feleslegesen.

2018. aug. 30. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:
7-es BMC? Ott is ez az álláspont
2018. aug. 30. 15:49
 9/11 anonim ***** válasza:
A doki a Forgách Intézetben dolgozik tudtommal. De szerintem bármelyik, tényleg infertilitással foglalkozó központban ez az álláspont.
2018. aug. 30. 16:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Forgács*
2018. aug. 30. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!