Hormonvérvételre megyek: Anti-Müller hormonvizsgálat mennyire fontos ilyenkor?
Ez szerintem attól is függ, hogy hány éves vagy. Ha 20 éves, akkor nem kell, inkább 35 éves kor felett.
Egyébként a többi laborértéken látszik ha gond van.
Az orvosom azon az állásponton van, hogy az amh ertekbol legalább annyi következtetést tud levonni, mint a hormobsorbol, ő kéri mindkettőt. Számára pl. Az amh a fontosabb.
Azért az nem egy drága vérvétel, 6000 Ft, én biztos azt is levetetnem.
Szetintem jön ha tudod, mert segíthet s kezelés tipusaban!
Hajrá!
Egy meddőséggel foglalkozó doki egyszer azt mondta egy előadáson, hogy ő nem is indít még csak ovulációindukciós kezelést sem AMH szint ismerete nélkül. Ugyanis nem csak arra lehet belőle következtetni, hogy mennyi petesejted maradt, hanem arra is, hogy mennyire vagy könnyen stimulálható. Ha valakinek magas az AMH szintje, azt akár normál dózisú ovuláció indukciós szerrel is lehet hiperstimulálni.
Ha meg olyan alacsony, hogy esélyed sincs a természetes teherbeesésre, akkor legalább nem cseszed el az időd feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!