Ez mennyire durva IR?

Figyelt kérdés

PCOS jellegű petefészkem van, de nem sok orvos veszi komolyan a problémám, így el kezdtem vizsgálódni. Voltam egy nagy laboron, ahol cukorterhelést is csináltattam, hogy kiderüljön a gond. Gyógyszert nem szeretnék szedni, a diéta, mozgás az elsődleges. (Remélem nem is kell)

Az értékeim:

TSH 1,297 mIU/L

T4 11,69 pmol/L

T3 5,34 pmol/L

Anti-TPO 1,6 U/mL

D vit. 375 nmol/L

Glükóz 0' 6,1 nmol/L

Glükóz 60' 8,0 nmol/L

Glükóz 120' 5,6 nmol/L

Inzulin 0' 7,9 nmol/L

Inzulin 60' 42,2 nmol/L

Inzulin 120' 20,7 nmol/L

Ahol megkaptam az eredményt, beszélgettem egy lánnyal, aki mondta, hogy ez IR és PM alulműködés.

Április 18-án megyek vele endokrinológushoz.

2018. márc. 26. 09:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%
Ez már nem ir hanem igt.
2018. márc. 26. 09:49
 2/14 A kérdező kommentje:
ott mik a határértékek, mert egyértelmű adatot nem találtam? A PM milyen?
2018. márc. 26. 10:05
 3/14 anonim válasza:

"Csökkent glükóz-tolerancia

A normális szénhidrát-anyagcsere megváltozásával jellemezhető kóros, de még nem cukorbeteg állapot, melyet normális, 7 mmol/l alatti éhgyomri vércukorérték jellemez, azonban vizsgálat alkalmával az előírt 75 gramm glukóz elfogyasztását követően 2 órával 8-11 mmol/l közötti, azaz magas értéket mutat a vércukor."

Teljesen normális az értéked, nincs csökkent glükóz-tolerancia, az nagyon nem itt kezdődik. A PMnél a TSH tökéletes, a T3, T4 is ott van az optimális határában. Ezzel nem lesz gond.

2018. márc. 26. 10:14
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Ez nem IR. És pm. alulműködésed sincs.
2018. márc. 26. 20:30
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! 😘
2018. márc. 27. 17:19
 6/14 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

De igen ez IR. Nem értem,hogy aki nem ért hozzá az minek ír.Na mindegy

Nem durvák az inzulinok,viszont a cukrok elég magasak,én nem vágnám rá kapásból,hogy IGT,de valóban közel áll hozzá.

Sokan jöttek vissza amúgy IGT-ből Ir-be,úgyhogy ne parázz.

Menj el profi endokrinológushoz,ha kell tudok ajánlani 2-t is,akik tényleg komolyan vesznek.

Továbbá,nem tudom mik a tüneteid,de a T4 hormont,azt bőven lehetne tolni,mert elég alacsony.Valószínű,hogy alul működsz a normálisnak tűnő értékek mellett is.(amugy enis)

A rossz hír,hogy erre a cukorra valószínű,hogy gyógyszert fognak írni,de nem kell félni tőle.A Pm-re is hormonpótlást.

NYomd ezerrel az IR diétát,meg mozogj

2018. márc. 29. 00:30
 7/14 anonim ***** válasza:

Tovább kedves okos válaszolók,akik félre tájékoztatjátok az embert:

a PCOS egy tünete az Inzulinrezisztenciának.

2018. márc. 29. 00:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a hozzászólásod. 😊 Dr. Tűűhöz megyek vele, nem voltam még nála, de jókat mondanak róla.
2018. márc. 30. 19:33
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb akihez mehetsz.
2018. márc. 30. 19:42
 10/14 anonim ***** válasza:

Pontosan!!!

Enis ot javasoltam volna,vagy meg Naszodyt!

De akkor jo kezekben vagy :)

2018. márc. 31. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!