Inszemináció előtt milyen vizsgálatokat végeznek? Átjárhatósági megvan. és milyen kezelések vannak előtte?
Párodnak sperma analízis, hepatitis A B, HIV teszt.
Neked átjárhatósági, 3. 21. napi vérvétel, cukorterhelés, trombózis panel vizsgálat, hep. A B, HIV teszt, friss méhnyakrákszűrés.
Nálunk ezeket kerik:
No:
1 éven belüli un. STD szerológia (HIV 1 és 2, Hepatitis B és C, VDRL, vagy Treponema)
1 éven belüli negatív cytológiai (rákszűrés) eredmény
3 hónapon belüli baktérium leoltási eredmény a méhnyakból (un. aerob és anaerob tenyésztés)
3 hónapon belüli Chlamydia teszt a méhnyakból
1 éven belüli un. bazális (ciklus 2.-7. napja) hormon meghatározás (FSH, LH, Prolaktin, Ösztradiol, Tesztoszteron, lehetőség szerint DHEAS, SHBG)
1 éven belüli Progeszteron szint egy várható vérzés előtt 1 héttel (normál ciklus esetén 21. nap), valamint ciklus független hormonok, mint AMH, TSH, FT3, FT4, lehetőség szerint aTPO és aTG.
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (laparoszkópia, hiszteroszkópia, HSG, HyCoSy)
Férfi:
1 éven belüli un. STD szerológia (HIV 1 és 2, Hepatitis B és C, VDRL, vagy Treponema)
3 hónapon belüli baktérium leoltási eredmény (un. aerob és anaerob tenyésztés)
3 hónapon belüli Chlamydia teszt az ejakulátumból
6 hónapon belüli spermiogramm
Ha minden megvan es van ciklusa a nonek, akkor "csak" stimuláció van. Ha nincs ciklusa a nőnek, akkor először fogamzásgátlóval meghozzák a verzest és utána stimulálnak.
A férfiaktól egy vérvétel és egy ejakuláció, nem tudom, hogy kinek mennyire fáj a vérvétel.
Igen.
A mi intézetünkben a saját andrológusukhoz el kell menni uh és manuális vizsgálatra is. Szerintem ez a legkellemetlenebb, bár a férjem nem csinált belőle ügyet. Tudta, hogy kell, ennyit bőven megért, hogy legyen baba.
Nekem pl az átjárhatósági egyáltalán nem fájt, azt a saját orvosom csinálta. De a sima nőgyógyászati vizsgálat, amit a meddőségi centrumban csináltak, az szörnyű volt, nagyon durván vizsgált az orvos.
Nekem 2 inszeminációm is volt már.
Elég volt az átjárhatósági és egy hormon panel,páromnak pedig csak sperma vizsgálata volt.
Amit a többiek irtak lombikhoz kell nekünk.
Biztos kórhazanként eltérő h milyen vizsgálatok szükségesek.Egyèbként én Szegeden voltam.
2. És 5. vagyok.
Nálunk ezeket kérik inszemhez is. Tapolcara jartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!