Vércsoporttól függhet a teherbeesés?

Figyelt kérdés
Több mint egy éve próbálkozunk, a férjemnek már van egy gyereke, szeretnénk közöset. Olvastam valahol, hogy a vércsoportnak is köze lehet ahhoz, hogy 2embernek nem sikerülhet a baba, például ha az apa 0-ás vércsoportú, az anya pl AB. Vagy ez mitől függ? Vagy függ-e egyáltalán? Az apa biztos 0-ás.
2017. júl. 30. 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát én ilyet sehol nem olvastam, max. annyit,hogy a nullás vércsoportúaknál gyakoribb a korai petefészek kimerülés.
2017. júl. 30. 22:50
 2/10 A kérdező kommentje:

A férfi 0-ás, a nő nem, az AB-s (ha jól tudom).

De akkor lényegtelen is, ha nem függ össze, akkor valamit félreérthettem. Viszont olyan van, hogy van 2ember, akiknek valami ok miatt sose lesz gyerekük. Valami kromoszóma vagy nem is tudom..

2017. júl. 30. 22:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen olyan létezik. De nem vércsoporttól függ. Amúgy én 0-s, férjem talán pont AB-s vagy B-s és hamar összejött a baba.
2017. júl. 30. 23:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Olyan van, hogy nem lehet egészséges gyerekük. Attól még abban az esetben is teherbe lehet esni ugyanúgy. A vércsoportnak a teherbeesés esélyességéhez nincs köze.

Ha már egy éve próbálkoztok, akkor fogadnak a meddőségi centrumban. És kiderítik az igazi okot.

2017. júl. 30. 23:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ez a folyamat ingyenes? Ha nrm, kb mennyibe kerülhetnek a vizsgálatok?

2017. júl. 30. 23:21
 6/10 anonim ***** válasza:
23%
Nekem a szüleim AB és 0 vercsoportuak.Mivel ez a két legtávolabb álló ezért amikor születtünk az öcsém és én is "besargultunk" mert anyám vére ellenanyagot termelt.Kaptunk emiatt vért babakent.Mindketten B vercsoportuak vagyunk a tesommal.
2017. júl. 30. 23:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ellenanyagot Rh negatív anya termel pozitív vércsoportú magzat ellen. Nem azon múlik, hogy 0, AB, stb.

Egyébként én is nullás vagyok (negatív), míg a férjem pozitív, AB. Problémamentes volt a teherbeesés, terhesség, szülés. Szülés után kaptam egy anti-D injekciót, mert ez volt az első terhességem.

A férjem idősebb gyereke szintén 0- anyától van, ott se volt gond.

2017. júl. 31. 05:48
 8/10 anonim ***** válasza:

#7.

Sajnos nagyon ritkán úgy van ahogy írtam. Nem kell rh negatívnak lenni.A szüleimnek kétszer is "bejött ".

6os

2017. júl. 31. 07:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tud + os anyuka ellenanyagot termelni, biológiai képtelenség. Nem rosszból írom, de ez így van!

Nagyon sok baba besárgul, nincs köze mindig az rh-hoz!:)

A teherbeesésnél nincs szerepe, csak ha anyuka Rh- , akkor terhesség alatt több ellenanyagszűrést néznek es szules után kap Anti-D injekciót a popóba , 72 órán belül kell beadják. Magyar eü... ezt figyeld..én kellett szoljak mind2 szulesnel h nem kéne beadják már azt a szurit???:D "jaa, még nem adták be??"

Olyan van h két pár immunológiailag összeférhetetlen, de az nem a vércsoporton múlik.

Én A- vagyok, párom AB- szval nem lehetett nagy eséllyel pluszos babánk.:) de azért neztek ellenanyag termelest többször

2017. júl. 31. 09:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Idézem :

Vércsoport-összeférhetetlenség az ABO-s vércsoportrendszeren belül is lehetséges: ilyenkor az anya 0-s, a magzat pedig A-vércsoportú. A magzat és az újszülött vércsoport-összeférhetetlenségi megbetegedése hasonló mechanizmusokkal történik, mint az előzőekben ismertetett Rh-csoportnál, de itt komolyabb magzati vizenyő sohasem alakul ki, és súlyos sárgaság is csak ritkán lép fel.

2017. júl. 31. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!