Ha kiderülne, hogy csak mesterségesen tudnátok teherbeesni, akkor csinálnátok életmódváltást?

Figyelt kérdés

Gondolok itt inszemre, lombikra, stimulálásra...stb.

Életmódváltásnál pedig ezekre gondolok:

-dohányzás abbahagyása

-alkoholfogyasztás abbahagyása, vagy minimálisra csökkentése ( heti 1x 2 dl bor)

-diéta, egészséges táplálkozás

-mozgás bevezetése

-nem ajánlott monzgásformák abbahagyása (pl. ugrálókötelezés, súlyzós edzés)

- kávé minimálisra csökkentése

és még kinek mi jut eszébe :)

várom a tapasztalatokat, ki min változtatott?

2017. jún. 28. 11:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Lombiknál a fehérjét a hiperstimuláció megelőzése miatt javasolják, nem a sikeresség miatt.
2017. jún. 28. 13:06
 12/19 A kérdező kommentje:

fúú, ezt nem tudtam.

mi inszeminációzunk, gondolom ott is emiatt mondta akkor a doki, bár én csak clostit kaptam múlt hónapban (egy nagy tüsző lett csak tőle, pedig alapból szokott mindig lenni egy, szóval nem használt annyira, csak hamarabb megnött).

De szerintem megint azt fog adni.

2017. jún. 28. 13:13
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekünk lombik babánk lesz, októberben születik.

Dohányozni nem dohányzom, azon nem kellett változtatni.

Alkoholt, szoktam bulikban, alkalmakkor fogyasztani. A stimuláció alatt nem ittam illetve a beavatkozások és a az eredmények között sem, de egy sima hónapban ha úgy jött ki akkor igen.

Szeretek egészségesen étkezni, de azért nem figyelek rá oda minden helyzetben. Ezen nem változtattam, de alapból rendben van az étkezésem.

Mozogni szoktam, heti két alkalommal, nekem inkább ezt kellett elhagyni, a stimulációs injekciók hatására, kb. a astimú második felétől, már fájdalmas volt.

Kávézni, nem szoktam mindennap és akkor is csak jeges kávét iszom (boltit), ezt nem hagytam el, most terhesen iszom ha kívánom.

Ahogy látod én nem igazán változtattam. Az orvosomank az az álláspontja, hogy a lényegi része az olyan, mint a rendes terhesség csak belepiszkálnak kicsit, ezért nem is szükséges változtatni. Nyilván ha PCOS vagy vagy IR-ed van, akkor ott nagyobb hangsúlyt kell kapnia a diétának és a mozgásnak.

2017. jún. 28. 13:34
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Már többször nézték, hogy van-e IR, vag PCOS, de szerencsére arra azt mondták, hogy nincs, de azért étkezzek helyesen.

Hashimoto betegségem van sajnos, és pozi PCT teszt miatt nem jön a baba.

A hashimoto-ra még gyógyszert sem kell szednem, mert csak az anti-tpo magas, a tsh, t3 t4, anti-tg mind jók.

tsh 1 és 2 közt szokott lenni.

2017. jún. 28. 13:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy alkesz vagy, kérdező. Kiirtal egy kérdést, amiben az "alkoholfogyasztas abbahagyasa, vagy minimálisra csökkentese" volt - en erre reagáltam, ráadásul konkrétan azt írva "ha én ".
2017. jún. 28. 13:54
 16/19 A kérdező kommentje:

"Ha dohányzom, alkesz vagyok, vagy túlsúlyos/anorexiás, akkor nyilván azonnal változatok, ha teherbe akarok esni. "

"nem iszom, egy alkoholista no szinten undorito "

ezekre a mondatokra reagáltam.

2017. jún. 28. 13:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Az elsőt írtam én. Továbbra sem értem, mi a problémád vele. Ott van, hogy "én ". A kérdésed az volt, hogy mi mit csinálnanak. Tehát ha ÉN alkesz lennék, stb. ÉN ezeket csinálnám.
2017. jún. 28. 14:01
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy pizzától, gyrostól, egy fröccstől semmi bajod nem lesz. Csak jobban fogod érezni magad, boldogabb leszel, ha úgy tetszik. A kiegyensúlyozottság, boldogság biztosan nem akadálya a sikeres inszeminacionak.

Lazulj le egy kicsit szerintem.

2017. jún. 28. 16:14
 19/19 anonim válasza:
Szia! Csak a saját tapasztalatomat szeretném Neked megírni, hátha segít. Én egy héten egyszer tornáztam otthon, könnyebben, s ritkán kocogtam párszor. Gyümölcsturmixot ittam, egészségen táplálkoztam. Mikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk, első hónapban sikerült is. Majd a terhesség elhalt a 8. héten,megműtöttek. A 3 hónap várakozási idő lejárta után próbálkoztunk újra. Nem igazán tornáztam, alkoholt totál kerültem, stresszt kerültem, nehogy ezektől ne sikerüljön. Ennek már több, mint 1,5 éve! Már volt 2 inszeminációnk, nem jártunk sikerrel. Nálam eljött az a pont, hogy úgy élek ahogyan igazán jól érzem magam alkoholt csak alkalmakkor fogyasztok (értsd: 1 héten egy dl minőségi vörösbor), heti 2- szer kondizom olyan tempóban ahogyan jól esik, nem forgok a babatéma körül. Úgy vagyok vele, hogy a baba meg fog foganni, kicsit nekem is türelemmel kell lenni, s megérteni, hogy ez egy folyamat, nem egyik napról a másikra az én akaratom fog teljesülni. Persze ami orvosi vizsgálatot érdemes elvégezni, azt elfogok. Most pl. majd endokrinológust fogok felkeresni, hogy a hormonok rendbe vannak-e? Nem az-e a sikertelenség oka? Ha egy hormon van elcsúszva, biztos a cigi letevés, több- vagy kevesebb mozgás nem segít, ha gyógyszer kell. Soha nem dohányoztam, ritkán s keveset ittam, rendszeresen mozogtam, fiatal voltam, s megtörtént a baj. Szerintem a sikertelenség miatt egy percig se okold magad, tégy a belátásod szerint! A csoda hidd el velünk is meg fog történni!!! Bocsi, ha hosszú lettem!
2017. jún. 29. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!