Inszemináció! Lett így valakinek babája? Mikor van nagy esély, hogy sikerül. Igazából, azt nem értem, ha ott van a "cucc" akkor miért csak 20-25% az esély?
Nekünk 5-15% esélyt mondtak, ahhoz képest a 20-25% elég jó. 😊
Egyébként ennek oka, hogy a babához több kell mint egy petesejt és egy spermium. Rengeteg tényezőtől függ a sikeresség. Az ivarsejtek állapotától kezdve a méh állapotig, hormon rendszer működése, immunológiai folyamatok stb, stb. És még ezer dolgot valószínűleg fel sem fedeztek.
Nekem az ötödik inszeminációm sikerült. Első 4 inszeminációt magánba csináltattam, clostilbegyttel kezelve, mindig 1-1 érett petém volt. A dokival nem voltam megelégedve, a második inszem után kértem, hogy csináljon petevezeték átjárhatósági vizsgálatot, hátha az a baj. Ezt már normál esetben inszemináció előtt kellett volna elvégeznie. Egyik oldalt átjárható volt, másik pedig csak nagyobb nyomás hatására vált átjárhatóvá. Utána volt még 2 sikertelen inszeminációm. Ezt követően továbbküldött lombikra a Budai Meddőségi Központba Dr Zeke Józsefhez. Ott csináltattunk pár vizsgálatot, kaptunk időpontot lombikra, de mivel 3 hónap múlva lett volna, javasolta a Doktor Úr, hogy csináljunk 1-1 inszeminációt előtte, veszíteni valónk nincs. Természetesen belementünk, bár nem bíztam már annyira benne 4 sikertelen beavatkozás után. Itt injekcióval kezeltek, egy érett és két kisebb petém lett. Az inszemináció közben közölte a doki, hogy nagyon alacsony lett a férjem spermaszáma 6 millió (holott korábban 15 millió körül volt). Nem nagy reménnyel kecsegtetett, én már majdnem le is mondtam róla, persze azért a remény ott volt bennem. És láss csodát most 2 baba van a pocakomba egy kisfiú és egy kislány, a 33-ik hétben vagyok. A doki is csodálkozott, hogy kettő is van, mert csak 1 érett petét látott az inszem előtt 2 nappal, de ezek szerint a másik kisebbik pete is megérett :)
Szóval kevés az esély, de megéri próbálkozni. És fontos a hozzáértő orvos is.
Kívánok minden jót, remélem sikerülni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!