Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Inszemináció! Lett így valakin...

Inszemináció! Lett így valakinek babája? Mikor van nagy esély, hogy sikerül. Igazából, azt nem értem, ha ott van a "cucc" akkor miért csak 20-25% az esély?

Figyelt kérdés
Mesterséges megtermékenyítés
2017. ápr. 26. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyébként is ennyi az esély, ha mindenki egészséges és ott van a cucc is.
2017. ápr. 26. 12:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 5-15% esélyt mondtak, ahhoz képest a 20-25% elég jó. 😊

Egyébként ennek oka, hogy a babához több kell mint egy petesejt és egy spermium. Rengeteg tényezőtől függ a sikeresség. Az ivarsejtek állapotától kezdve a méh állapotig, hormon rendszer működése, immunológiai folyamatok stb, stb. És még ezer dolgot valószínűleg fel sem fedeztek.

2017. ápr. 26. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:
És a fő kérdésre a válasz. Nekünk még nem lett így babánk, májusban állunk neki, de ismerek több embert, akinek sikerült.
2017. ápr. 26. 15:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk így lett, de csak a 3. sikerült.
2017. ápr. 26. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocs hogy offolok, de az inszem hogy kezdődik el, mikortól mehetek rá? Másfél éve próbálkozunk, férjemnél alacsony spermaszám van sajnos. Nálam a doki apró cisztákat látott, de a hormonvizsgálat alapján az endodoki szerint nincs pcosm. Peteérésem van. Átjárhatóságira kérek majd beuralót.
2017. ápr. 26. 19:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Meddőségi centrumba menj el 5-ös! Ott mindent elmondanak. Inszemhez kell atjarhato petevezeték. Ha annyira rossz a sperma kép, akkor viszont lehet, hogy lombikot javasolnak. Terheléses inzulin vizsgálatod volt?
2017. ápr. 26. 21:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :-)
2017. ápr. 26. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekünk 20%-ot mondtak az inszem sikerességére. Jövő héten lesz a 3. Remélem most már beleesünk a százalékba :)
2017. ápr. 27. 07:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az ötödik inszeminációm sikerült. Első 4 inszeminációt magánba csináltattam, clostilbegyttel kezelve, mindig 1-1 érett petém volt. A dokival nem voltam megelégedve, a második inszem után kértem, hogy csináljon petevezeték átjárhatósági vizsgálatot, hátha az a baj. Ezt már normál esetben inszemináció előtt kellett volna elvégeznie. Egyik oldalt átjárható volt, másik pedig csak nagyobb nyomás hatására vált átjárhatóvá. Utána volt még 2 sikertelen inszeminációm. Ezt követően továbbküldött lombikra a Budai Meddőségi Központba Dr Zeke Józsefhez. Ott csináltattunk pár vizsgálatot, kaptunk időpontot lombikra, de mivel 3 hónap múlva lett volna, javasolta a Doktor Úr, hogy csináljunk 1-1 inszeminációt előtte, veszíteni valónk nincs. Természetesen belementünk, bár nem bíztam már annyira benne 4 sikertelen beavatkozás után. Itt injekcióval kezeltek, egy érett és két kisebb petém lett. Az inszemináció közben közölte a doki, hogy nagyon alacsony lett a férjem spermaszáma 6 millió (holott korábban 15 millió körül volt). Nem nagy reménnyel kecsegtetett, én már majdnem le is mondtam róla, persze azért a remény ott volt bennem. És láss csodát most 2 baba van a pocakomba egy kisfiú és egy kislány, a 33-ik hétben vagyok. A doki is csodálkozott, hogy kettő is van, mert csak 1 érett petét látott az inszem előtt 2 nappal, de ezek szerint a másik kisebbik pete is megérett :)

Szóval kevés az esély, de megéri próbálkozni. És fontos a hozzáértő orvos is.

Kívánok minden jót, remélem sikerülni fog :)

2017. ápr. 27. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!