Ha PCOm van akkor az ovu tesztnek nincs értelme?
Mennyi a a tsh-d? Terheléses inzulinokat megtudod írni?
Diétát szigorúan tartod?
Glükóz 4,6-7,4-6,8
Inzulin 7,3-31,8-32,6
Na jól van 55%, biztos jobban érted a dolgod, mint egy endokrinológus :)
A fibrocisztás emlőbetegség gyakran együtt jár a PCOS-el, csak gyakran nem derül ki, hogy van, mert ebben az esetben olyan sok kis csomó van az emlőben, hogy aki nem tudja, milyennek kellene lennie a mellének tapintásra vagy nem meri senkinek jelezni, annak sosem derül ki, mivel nem minden esetben része az emlő uh az endokrin kivizsgálásnak. Megfelelő kezeléssel a PCOS visszaszorítható, tünet mentesíthető és ebben az esetben a mellben is felszívódnak ezek a ciszták és helyre állhat a mell mirigyállománya.
Nyilván amúgy nem tudlak meggyőzni arról, hogy én egy olyan PCOS-os nő vagyok, akinek a hormonális problémák miatt PCOS és FE alakult ki IR nélkül. És még a terhességemet is kihordtam gond nélkül, pedig különösebben a PCOS-om nem volt kezelve, legalábbis hormonális szinten nem.
Hát sok dokinál sajna igen. A mell cisztákat a túlmagas prolaktin okozhatja.
Kérdező:
Ez nagyon nem jó terhelés. Magas picit a kiinduló inzulinod is és a 60 és 120 perces cukrod is. Az inzulinod sem harang görbe.
Hidd el, hogy van PCOS IR nélkül! A barátnőmnek ilyen van, 8 év után sikerült a baba.
Hülyeség, hogy nem lehet próbálkozni! Kell, csak elég reménytelen a dolog, mert többnyire nincs peteérés. Viszont ha pozi a teszt, rohanni kell a dokihoz, mert ilyenkor kell kapni progipótlást.
Ezzel párhuzamosan meg persze a kell a kezelés, amit úgyis kapsz.
Az LH teszt azt mutatja, hogy van elég nagy tüsződ ahhoz, hogy esetleg megrepedjen. Hogy az ovuláció valóban megtörténik-e, azt nem.
Egyébként pedig tényleg az IR a PCOS alapbetegsége. Kérdező, neked is van, és a hármas kezelés nélkül hiába van peteérés, a rossz cukoranyagcsere miatt sajnos a beágyazódás is elmaradhat. Ha jól láttam, a TSH-d is 2 fölött van még, az sem jó. Persze, sikertörténetek mindig vannak, van aki olyan szerencsés, hogy így is sikerül, de a többség sajnos nem így van ezzel. A hármas kezelés pedig a sport + diéta + metformin (a sejtek inzulin érzékenységét javítja, nem hormon!)
Ha rendesen betartod a diétát és rendszeresen sportolsz, akkor sikerülhet a gyógyszer nélkül is, csak tovább tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!