A tb-s lombik várólistára mikor lehet feliratkozni?
Én úgy tudom, csak akkor, ha 5-6 inszemináción túl van a pár, leszámítva ha egyéni elbírálás alapján a lombikot javasolják neki (nem átjárható petevezetők, a nő kora, alacsony spermaszám stb.)
Amiről én tudok az esetünkben, hogy a férjemnek alacsony a spermaszáma (10-22 millió között ingadozik), én IR+PCOS vagyok. Tartom a hármas kezelést, de nem sikerül a baba, két sikertelen inszemináción is túl vagyunk.
Egy ismerősöm kérdezte, amíg csináljuk a tb-s inszemeket, miért nem iratkozunk fel lombikra, úgyis hosszú a várólista?
Csak én magam? Nem kell a foglaláshoz orvostól valami igazolás, hogy x inszemen keresztülmentünk, stb? Hanem csak jelentkezem, esetemben Tapolcára, mivel az van legközelebb, és időpontot kérek?
Ismerősöm kért nemrég, de náluk 4 milliós spermaszám miatt csak az jöhetett szóba.
Beszéltem egy ismerőssel, azt mondta, ha elmegyek az adott helyre, ahol csinálnak lombikot, konzultációra, és az eredményeim azt indokolják, hogy csak a lombik jöhet szóba, akkor iratkozhatok fel a tb-s listára, előbb nem. (De nálam nem fog ez kijönni, mivel átjárható vagyok, "csak" az IR+PCOS ismert eddig, amik persze önmagukban bőven elegendőek a meddőséghez, de nem teszik indokolttá a lombikot)
Most már végképp nem tudom, hogyan van ez...
"Barátnőméket simán előjegyezték"
És nekik ehhez pontosan mit kellett tenni? Mert azt nem akarom elhinni, hogy elegendő ehhez felhívni az intézetet!
Pedig igaza van a másik hozzászólónak.
Felhívod őket, kérsz egy időpontot. Azt úgyis megelőzi egy konzultáció, arra kell elmenni először, ott meg tudsz beszélni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!