Milyen esetekben irja fel az endokrinológus az metformint?
Figyelt kérdés
2016. nov. 4. 21:02
1/3 anonim válasza:
Nőgyogyász is feltudja írni.
Nekem ugy kezdődött a problémám hogy sokat híztam és orvosról orvosra jártam még találtam egy jó nőgyogyászt aki rájött a bajomra. Pcos gyanút mondott fel is irta a Metformint (babát szeretnénk a párommal), el mentem endokrinologushoz aki hormonvizsgálatokat kért és cukorterhelést.
Az eredményem beigazolta az Inzulin rezisztenciát de minden más értékem jó.
Szoval szerintem keress fel egy jó nőgyógyászt és egy Endokrinológust.
Egyébként nálad is fennál a Pcos gyanú?
2/3 anonim válasza:
Belgyógyász endokrinológus kell. Nőgyógyász nem tudom kérhet e IR vizsgálatot, szerintem csak sima cukorterhelést rendelhet el, azt is leginkább terhesség alatt. Nagyon fontos hogy előbb meglegyen a terheléses vizsgálat és csak utána kapd a gyógyszert, másképp nincs mire felírják és amiatt már volt utólag nőgyógyásznak problémája. Inzulinrezisztenciára írják fel egyébként, bár ennek ha jól tudom nincs külön BNO kódja még.
3/3 anonim válasza:
Én pl. 175-ös inzulin értékre kapok Merckformint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!